ANKARA - SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de aralarında bulunduğu 8 kişinin Ankara Adliyesi'ne getirilmesi bekleniyor. Operasyona tepki amacıyla yapılmak istenen açıklama da polis tarafından engellendi. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de aralarında olduğu gözaltına alınan sendika üye ve eski yöneticisi 8 kişi, savcılık ifadelerinin alınması için Ankara Adliyesi'ne getirilmesi bekleniliyor. 

Savcılık ifadesi öncesi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve SES üyeleri Ankara Adliyesi önünde geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Habip Eksik ve Serpil Kemalbay’ın katılımıyla yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi. 

Gazetecilerin adliye önüne geçerek çekim yapmasını engelleyen polis, açıklamayı "Yargıyla ilgili konularda basın açıklaması yapmak yasaktır" diyerek engelledi. 

Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kitle adliye binasına girerek savcılık ifadelerinin alınmasını beklemeye başladı. 

Dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle SES yönetici ve üyelerinin gözaltı gerekçeleri de öğrenilemedi.

Gözaltındaki isimler şöyle: “SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, SES bir önceki Eş Genel Başkanı Gönül Erden, bir önceki SES MYK üyesi Fikret Çalağan, eski MYK üyesi Belkıs Yurtsever, SES eski Genel Başkanı Bedriye Yorgun, SES Ankara Şube eski yöneticisi Rona Temelli, Erdal Turan ve Ramazan Taş.”

(MA)

Editör: Haber Merkezi