ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Başrolde Damla Sönmez’in yer aldığı, bir kadının ataerkil toplumun baskı ve denetimine karşı çıkışını anlatan “Sibel’ vizyona girdi.


Çağla Zencirci ile Guillaume Giovanettinin yönettiği film, 22 Şubat'ta vizyona girdi. Film, dünya prömiyerini yaptığı 71. Locarno Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü ve Genç Jüri Ödülü almıştı. Damla Sönmez’in başrolünü üstendiği filimde Damlaya, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Meral Çetinkaya gibi isimler eşlik ediyor.


Farklı olduğu için toplum tarafından kabul görmeyen Sibel’in bir taraftan kendi varlığı ile kabul görme mücadelesini ele alan filimde ayrıca Sibel’in ataerkil toplumun baskı ve denetimine karşı çıkışı anlatılıyor.


Filmin konusu ise şöyle:


“25 yaşındaki Sibel, Karadeniz’in ıslık diliyle konuşulan, küçük bir köyünde babası ve kız kardeşiyle yaşamaktadır. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan, çevresiyle ıslık diliyle anlaşan Sibel’in hayatı tarla, orman ve ev arasında geçer. Köyde kendini yalnız ve dışlanmış hisseden genç kadın, gizemli bir kurdun peşindeyken, bir gün ormanda saklanan Ali adında bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali’yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark edecektir.”

Editör: Haber Merkezi