SİİRT - Siirt’te cuma günü gerçekleştirilecek “Özgürlük Zamanı” buluşmasına katılım çağrısı yapan HDP İl Eşbaşkanı Yusuf Batur, baskı ve saldırılara karşı meydanları dolduracaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Siirt’e halk buluşması gerçekleştirilecek. Buluşma, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla 20 Ağustos’ta saat 16.00’da HDP İl Örgütü binası önünde gerçekleştirilecek.

‘MEYDANLARI DOLDURACAĞIZ’

Buluşma için çalışmalara başlayan HDP’nin Siirt İl Eşbaşkanı Yusuf Batur, baskı ve saldırılara karşı meydanları dolduracaklarını söyledi. Partilerine yönelik açılan kapatma davasına dair Batur, “Kendi yasalarını çiğneyip uyduruk gerekçelerle HDP’ye kapatma davası açtılar. Binlerce HDP’li hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutuluyor. Bu yetmiyormuş gibi HDP’yi kapatmaya çalışıyorlar. Her saldırının bir direniş gerekçesi olduğunun bilincindeyiz. Onlar saldırdıkça, biz alanlara çıkıyor, meydanları dolduruyoruz. Meydanlarda HDP’ye dönük baskıların kabul edilmediğini ve büyük bir tepkinin olduğunu görüyoruz. Halk ırkçı, faşist politikaları kabul etmiyor. Halkın talebi barış. Ayrıca sürdürülen ırkçı politikalara yönelik büyük bir tepki var. İşte yapacağımız buluşmalarda da bunlara tepki göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Batur, kent halkını buluşmaya katılmaya çağırdı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi