ŞIRNAK – Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk’un yargılandığı dava duruşmasında kendi partilerinin eylem ve etkinliklerine katılması ve Avrupa'ya gidişleri suçlama konusu yapıldı.

Halkların Demokratik Parti'li (HDP) Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk hakkında CİMER üzerinden yapılan şikayet ardından "Örgüt üyeliği" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Fidan ve Şavluk'un ilk duruşması Şırnak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Daha önce "Örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla hakkında açılan duruşmada beraat eden Fidan'ın bu dosyası da iddianameye eklendi. 

PARTİLERİNİN ÇALIŞMALARINA KATILMAK SUÇ!

Avukat ve iki eşbaşkanın hazır bulunduğu duruşma kimlik tespitiyle başladı. Ardından eşbaşkanların savunmasına geçildi. Eşbaşkanlara partileri HDP'nin yaptığı etkinliklere katılması, Belediye çalışmaları kapsamında Avrupa'ya gitmek suçlama konusu yapıldı. Adalet Fidan, üzerlerine atılan suçlamayı reddederek, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan etkinliklere katılmanın suç olmadığını söyledi. 

Savunmalar ardından mahkeme heyeti duruşmayı 14 Mart'a erteledi ( MA )

Editör: Haber Merkezi