DİYARBAKIR - Zarok Ma’nın kurulabilmesi amacıyla fongogo üzerinde başlattıkları kampanyanın bitmesine 3 gün kaldığını belirten Ma Müzik Akademisi Koordinatörü Şêrko Kanîwar, "Zarok Ma’yı bu ülkenin çocuklarına armağan edelim" dedi.

Kadın Korosu, Çocuk Korosu, MA Orkestrası ve Doğal Ritim Orkestrasını bünyesinde barındıran Ma Müzik Akademisi, kurulduğu 4 Mart 2017 tarihinden bu yana Kürt müziğinin geliştirilmesine katkı sunmayı hedefliyor. Akademi, daha önce hedeflenen ancak imkansızlıklar nedeniyle rafa kaldırdığı Zarok Ma projesi için yeni bir destek kampanyası başlattı. Projeyle, doğum öncesi müzik eğitimleri ve 0-5 yaş arası çocuklara ebeveynlerin katılımıyla anadil temelli müzik eğitimi verilecek.  

KAMPANYAYA 3 GÜN KALDI

Zarok Ma’nın kurulması amacıyla 5 Şubat 2021 tarihinde fongogo üzerinden başlatılan ve 220 bin lira toplanması hedeflenen destek kampanyası 27’nci gününde devam ederken, bugüne kadar 177 bin lira destek sağlandı. Kampanyada hedeflenen 220 bin liraya 3 gün içinde ulaşılmadığı takdirde yapılan bağışlar tekrar sahiplerine iade edilecek. 

Ma Müzik Akademisi Koordinatörü Şêrko Kanîwar, kampanyanın devam ettiğine dikkati çekerek, destek çağrısında bulundu.  

‘ZAROK MA İÇİN UMUTLUYUZ’

Bölge ve Türkiye ile birlikte Avrupa ve Amerika’da bulunan tüm Kürtlerin proje ve kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Kanîwar, “Kampanyaya maddi veya manevi destek veren herkese Ma Müzik çalışanları adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Yapılan bağışlarla birlikte gördük ki; bizler ve bu ülkenin çocukları umutsuz değiller. Özellikle son üç günde umudun nasıl büyüdüğünü gördük. Şuna inanıyoruz: Kültürünü-dilini seven ve koruyan bütün Kürtlerin, çocukların kendi dilleri ve kültürlerinde çocukluklarını yaşayabilmeleri için sağır, kör ve dilsiz durmayacaklardır. Bu yüzden umutluyuz.” Dedi. 

‘UMUDU YÜKSELTELİM’

Fongogo üzerinden devam eden kampanyanın bitmesine son üç gün kaldığını anımsatan Kanîwar, “Bu ülke çocuklarının umudunu yükseltelim ve onları müziksiz bırakmayalım. Bizler istiyoruz ki Newroz’un ruhuyla Zarok Ma’yı bu ülkenin çocuklarına armağan edelim.” 

(MA)

Editör: Haber Merkezi