SURİYE-Ö-G- Suriye Devlet Başkanı Esad, “Egemenlik ihlali” olarak nitelendirdiği Türkiye’nin saldırılarıyla ilgili, Türk halkıyla bir sorunları olmadığını belirterek, “Düşmanımız Erdoğan, onun politikaları” dedi.


MA'nın haberine göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, katıldığı Russia Today televizyonunda Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile Türkiye’nin bölgeye saldırıları ardından yaptıkları anlaşmayla,“Türklerin Suriye’yi istila etme bahanesinin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini” söyledi.


‘EGEMENLİK İHLALİ’


Türkiye’nin saldırılarını “Egemenlik ihlali” olarak değerlendiren Esad, “Türk halkı bizim komşumuz, ortak bir tarihimiz var, onları düşmanlaştıramayız. Düşmanımız Erdoğan, onun politikaları ve onun çevresi” dedi.


Eski El Nusra olan Heyet Tahrir El Şam kontrolünde olan İdlib’e operasyon sinyali veren Esad, “Çıkarımız, sivilleri korumak için teröristleri öldürmekte yatıyor, masum sivilleri teröristlerin gözetiminde bırakmakta değil” diye konuştu.


KİMYASAL SİLAH İDDİALARINI REDDETTİ


Suriye ordusuna yöneltilen kimyasal silah suçlamalarını reddeden Esad, söz konusu iddiaların zamanlarına dikkati çekti. Esad, “Eğer kimyasal silah kullanırsanız, insanların birbirine böylesine yakın yaşadığı bir yerde on binler ölür. Orası çok kalabalık bir yer. Suriye’ye saldırma bahanesi veren bir anlatım” iddiasında bulundu.


Kürtlere orduya katılma çağrısında bulunduklarını belirten Esad, Kürtlerin büyük bölümünün hükümetle ilişkilerinin iyi olduğunu ve hükümeti desteklediğini savundu.
Editör: Haber Merkezi