TBMM Başkanı Binali Yıldırım, kadınlara yapılan sosyal yardımlara dikkat çekerek ‘Sosyal devletin ayarını yerinde tutmak gerek’ dedi.




Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde düzenlenen, '2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü' çalıştayında konuşan Yıldırım, Türkiye'nin sosyal devlet olma alanında son 15 yılda büyük mesafe kat ettiğini söyleyerek, “2002’de 3 milyar 100 milyon olan sosyal devlet, şu an yıllık 52 milyar lira” sosyal destek yapılıyor” dedi. Daha sonra ise bir anısını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var.”
KADINLAR NE İSTİYOR
Kadınlara istihdam yaratamayan, kadını sadece ev içerisinde ve aile bireylerini destekleyici unsur olarak gören bir yaklaşım, yoksulluğa karşı da sosyal yardım politikalarını öne sürüyor. Ancak kadınlar sosyal yardım değil;
* Cinsiyet eşitlikçi ve ücret eşitliğine dayanan bir istihdam alanı
* Vergi adaleti,
* Eşit işe eşit ücret
* Her iş yerine, her mahalleye ücretsiz 24 saat açık kreş istiyor.

Editör: Haber Merkezi