ELAZIĞ - Elazığ mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iktidarın tıpkı 7 Haziran öncesi gibi savaştan medet umar hale geldiğini belirterek, “24 Haziran’da ya savaşa ya da barışa evet diyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, sürdürdüğü seçim mitinglerine bugün Elazığ ile devam etti. Karayoluyla geldiği kentin girişinde yüzlerce partili tarafından karşılanan Temelli, milletvekili adayları ile birlikte konvoy eşliğinde şehir turu attı. O anlarda ev ve işyerlerinin önüne ve camlara dışarı çıkan yurttaşlar, alkış ve zafer işaretleriyle konvoyu selamladı.

Buradan mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na geçen HDP'lilerin sayısı her geçen dakika arttı. Dolup taşan miting alanında HDP Elazığ milletvekili adaylarının halkı selamlamasıyla başlayan mitinge, partinin Dersim milletvekili adayları olan Alican Önlü ile Meral Hanbayat Yeşil de katıldı.

‘ELAZIĞ’I UMUDUN KENTİ YAPACAĞIZ’

Mitingde ilk konuşmayı yapan Elazığ milletvekili adayı Cevdet Konak, 24 Haziran’a kısa bir süre kaldığına işaret ederek, Elazığ halkının gücünü sandıkta göstereceğini kaydetti. Konak, “16 yıldır ülkeyi gerici bir zihniyet ile yöneten, halklara zarar veren AKP faşizmine güle güle diyeceğiz. Demokrasi ve barış isteyen halklar 24 Haziran’da AKP’yi gönderecektir. 24 Haziran’da Elâzığ’ı umudun kenti yapacağız” dedi.

Ardından ise miting alanındakilere HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden yaptığı konuşmanın kaydı izletildi.

‘AKP KETILDAN KORKAR HALE GELDİ’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise, miting alanındakileri selamlayarak konuşmasına başladı. Temelli, “Şeyh Said’in inancı Seyid Rıza’nın direnişi ile sizleri selamlıyorum. Yapılan zulme karşı bir aradayız, yan yanayız. Farklı toplumlar bir araya gelmiş demokratik bir cumhuriyet kurmak istiyor. Bölgeyi katliam alanına çeviren AKP iktidarından kurtulma zamanıdır. Suyu en iyi ketıl ısıtır. AKP’nin de suyu iyice ısındı. 13 yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldıracak kadar ısındı. Ketıldan korkuyorlar. Neden? Çünkü Demirtaş ketıl demiş. Madem bu kadar Demirtaş’ın söylemlerine kulak veriyorsunuz. Özgür bırakın alanlarda konuşsun. Ketıldan korkar duruma geldiler. Bu korku onların karabasanı olmuştur. 24 Haziran'da bu korkuyu toplayıp tarihin çöp kutusuna atacağız” diye seslendi.

‘AYLARDAN HAZİRAN HDP VAKTİ GELDİ’

Konuşmasında ülkede süren savaşın etkilerine geniş yer ayıran Temelli, şunları söyledi: “Savaş diye diye ülkeyi batırdılar. Bu ülkeye savaştan, zulümden başka bir şey vermediler. Yine aylardan Haziran, HDP vakti geldi. Nasıl 7 Haziran'da Erdoğan’ı başkan yaptırmadıysak, bu 24 Haziran'da da yarım bıraktığımızı tamamlayacağız. Bunu bildikleri için yine savaş taktikleri gündeme geldi. Tek bildikleri şey savaş. Her gün 'Kandil'e girdik, şurayı burayı alacağız' propagandaları yapılıyor. Tıpkı 7 Haziran seçimleri öncesi gibi savaştan medet umuyorlar. Biz savaş değil, barış istiyoruz. Gençlerimize vaat edilen tek şey savaş. Ancak 24 Haziran’da Kürt ve Türk anneleri AKP’yi iktidardan indirecek. 24 Haziran’da ya savaşa ya da barışa evet diyeceğiz. Karar bizim elimizde. Biz diyoruz ki gelin HDP ile barışa evet deyin. Savaş ile Kürt sorununu çözemezsiniz. Kürt sorunu yok diyorlar. Kürt sorunu yok demek çözümsüzlüğü dayatmaktır. Halklar geriye bakıp bu iktidara son verecek. Savaş bizden uzakta değil, savaş tam da bizim evimizin içinde.”

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Bütün saldırılara karşı direne direne bugünlere geldiklerini ve yine direnerek 24 Haziran’da kazanacaklarını vurgulayan Temelli, "24 Haziran'a az kaldı. Çok çalışıp HDP’yi anlatmalıyız. Herkesi oyunu mutlaka kullanıp sandığa sahip çıkmaya ikna etmeliyiz. Çünkü huylu huyundan, hırsız hırsızlığından vazgeçmez. Şimdi hep birlikte omuz omuza oyumuzu HDP’ye verip sandıklarımızı koruyalım. HDP’nin baraj altında kalması Türkiye’nin baraj altında kalması demektir. Bu nedenle bu baraj yıkılmalı” dedi.

Temelli, konuşmasını Yılmaz Güney’in “Dost ve düşman herkes bilsin ki kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Sel olup alanlarda olacağız” sözleriyle noktaladı.

Miting sahne alan sanatçı Mikail Aslan’ın sevilen türkülerini seslendirmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi