VAN- TJA Van Bileşenleri,  Anneler Günü için etkinlik düzenleyerek il ve ilçeden gelen kadınlarla bir araya geldi.

Özgür Kadın Hareketi Van Bileşenleri (TJA), Anneler Günü etkinlikleri kapsamında DBP il binası önünde kutlama yaptı. Etkinliğe Barış Anneleri Meclisi başta olmak üzere, DBP, HDP, ilçe ve mahallerden onlarca kadın katıldı. Bahçede yapılan etkinlikte kadınlara Barış Anneleri adına Cahide Ölmez seslendi. Tüm annelerin bu özel gününü kutlayan Ölmez, “Biz annelerin için mücadele sadece bir güne sığdırılamaz” dedi.

ANNELERE BEYAZ TÜLBENT DAĞITILDI

Daha sonra söz alıp kısa bir konuşma yapan DBP  İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, kadınların bütün zor süreçlerde çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Tarhan, “Aslında anneler o kadar kiymetlidir ki onların  yaşadıklarını tek bir güne sığdıramıyoruz. Sevgili annelerimiz bütün emeklerimiz emekleriniz başımızın taşıcıdır. Her zaman her yerde annelerimizin varlığı bizim için kutsaldır. Bizler annelerimizin kutsal varlığından güç alarak,  mücadele ediyoruz. Bundan sonra da tüm kadınlar olarak bu inançla yolumuza devam edeceğiz. Anneler gününü bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra TJA’lı kadınların evlerinde yapıp getirdiği yemek ve tatlılar dağıtıldı. Yemekten sonra ayrıca tüm annelere beyaz tülbent dağıtıldı. Etkinlik halay ve müzikler eşliğinde son buldu.

 

v 13 05 2018 anneler gunu kutlama yapildi 1 - HDP, Tuşba'da ilk seçim bürosunu açtı v 13 05 2018 anneler gunu kutlama yapildi 2 - HDP, Tuşba'da ilk seçim bürosunu açtı v 13 05 2018 anneler gunu kutlama yapildi 3 - HDP, Tuşba'da ilk seçim bürosunu açtı v 13 05 2018 anneler gunu kutlama yapildi 4 1 - HDP, Tuşba'da ilk seçim bürosunu açtı

 

 

 
Editör: Haber Merkezi