ANKARA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  TTB’nin 2016-2018 dönemi Merkez Konsey üyelerine verilen cezalar ardından adliye önünde açıklama yapan TTB Genel Sekteri Bülent Nazım Yılmaz, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur demeye devam edeceğiz” dedi.


“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı basın açıklaması nedeniyle 2016-2018 dönemi Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin yargılandıkları davanın karar duruşması sonrası hekimler basın açıklaması yaptı.


Açıklamada konuşan TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Hem hukuksal anlamda hem de hekimlik değerleri açısından bu mücadelemiz devam edecek. Biz en zor koşulları göze alarak bugüne geldik. İnsanlığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz” dedi.


Ardından söz alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, uluslararası evrensel tıp etiğinin gereğini yaptıklarını ifade ederek, ortada bir suçun olmadığını söyledi. Adıyaman, “Tamamen işimiz olan yaşamı savunduğumuzu söyledik. Fakat bugün tüm arkadaşlarımız 20’şer ay hapis cezası aldı. Bunu kabul etmiyoruz.  Mücadele etmeye devam edeceğiz. TTB olarak ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur’ demeye devam edeceğiz. Mücadelemiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. ( Kaynak: MA )
Editör: Haber Merkezi