ANKARA–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’nin genel kurul öncesi son tartışmalarını yapacağı ve karar önerilerinin çıkacağı Konferans başladı.


HDP 3’üncü Büyük Konferansı, “Daha güçlü HDP daha güçlü mücadele” şiarıyla Ankara’da başladı. HDP’nin bir süredir yerellerde yürüttüğü tartışmalar iki gün boyunca Konferansta tartışılacak. Konferanstaki tartışma ve karar tasarıları da HDP’nin Şubat ayında gerçekleştireceği genel kurulla yol gösterecek. Konuşmaların ardından Konferans, basına kapalı olarak gerçekleştirilecek ve iki gün boyunca iç tartışmalar yürütülecek. Konferansının sonunda Sonuç Bildirgesi yayınlanacak.


HDP, konferans ve kongre sürecinde, Üçüncü Yol siyaseti ve Demokratik Cumhuriyet fikriyatının kadrolarını oluşturmayı amaçlıyor.


Yoğun katılımın olduğu Konferansa, HDP’nin bütün milletvekilleri, yetkili organları ve bileşen yapısı katılım gösterdi. Konferansta, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüleri Sedat Şenoğlu ve İdil Uğurlu, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, DTK Eş Genel Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder yer aldı.


Konferansın yapılacağı solana Türkçe ve Kürtçe pankartlar asıldı. Konferansa katılan yurttaşlar ve delegeler müzik eşliğinde halay çekti.

(MA)

Editör: Haber Merkezi