BATMAN - Uyuşturucu tehdidi karşısında iktidarın teşvikvari bir sessizlik içerisinde olduğunu söyleyen HDP Gençlik Meclisi Üyesi Bermal Can, buna karşı başlattıkları kampanyayla tüm gençlere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

MA'nın haberine göre; Toplumun en dinamik kesimini oluşturan gençler, gün geçtikçe daha da büyüyen uyuşturucu tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor. Gençleri yok eden, yozlaştıran, iradesizleştiren ve daha kötü yollara iten uyuşturucu madde kullanımı, özellikle bölge kentlerinde yaşayan Kürt gençleri arasında son yıllarda arttı. Bu zehrin yaygınlaşmasıyla mücadele etmek yerine tam tersine uyuşturucu ticaretine karışan polis ve askerlere dair haberlerin kamuoyuna yansımaya devam ettiği koşullarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, başlattıkları “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" kampanyasıyla uyuşturucu ve fuhuşa savaş açtı.

10 Eylül’de başlatılan kampanya kapsamında Türkiye’ün dört bir yanında gençlere ulaşmaya koyulan HDP’li gençler, canla başla batağa düşürülmek istenen gençleri bu konuda bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. HDP Gençlik Meclisi Üyesi Bermal Can, kampanyalarının Batman’daki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

HEDEF GENÇLER 

Kampanyayla uyuşturucu ve fuhuşa karşı gençleri örgütleyerek, ortak bir tutum sergileme amacı taşıdıkları dile getiren Can, özellikle Kürt gençlerinin iktidarın hedefinde olduğunu belirtti. Can, “Gençliğin dinamizmini ve dönüştürücü gücünü bilen iktidar, gençler şahsında Kürt halkına karşı bir tür özel savaş yürüterek, meşru mücadelelerini bin bir türlü hukuksuz ve faşist yöntemlerle çökertmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda sistematik bir şekilde Kürt illerinde özellikle fuhuş ve uyuşturucu yaygınlaştırılmakta ve gençler hedef alınmaktadır. Biz de HDP’li gençler olarak bu yeni yönelimlere karşı bir hamle başlattık” dedi.

SİSTEMİN ARZULADIĞI BİREYLER

İktidarın uyuşturucuyu bir sermaye ayağı olarak kullandığını ifade eden Can, “Sistemleri yıkacak gücün gençlerde olduğu bilinen bir realitedir. Dolaysıyla gençliğin apolitikleşmesi, güçten düşürülmesi hedeflenmektedir. Motor güç gençlikte. Bu motorun çalışamaz hale getirilmesi istenmektedir. Bu anlayış tüm sistemlerde genel bir politikadır. Çünkü sistem olan da, sistem oluşturacak olan da gençliktir. Uyuşturucu maddesi hem ekonomik hem de zihni, fikri ve bedensel tahribatlara yol açtığı için iktidarlar en çok buradan kanal açar ve uyuşturur, gençlik topyekûn temsil ve kontrol altına alınır. Kontrol altına alınan genç, tam da sistemin yaratmak istediği birey haline gelir” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTLÜ MAHALLELERE YÖNELİM

Can, Batman özelinde de iktidarın özellikle örgütlülüğün güçlü olduğu mahallelere yöneldiğini ifade etti. Yoğun bir genç nüfusun bulunduğu Batman’ın son yıllarda adeta uyuşturucunun merkez üssü haline getirildiğini belirten Can, “Uyuşturucu çok rahat bir şekilde mahallelere sokuluyor. Bağımlı olan gençler uyuşturucu almak için hırsızlık yapıyor, taciz, tecavüz, ajanlaştırma gibi her türlü ahlaksızlığı yapacak seviyeye getiriliyor” diye konuştu. Özel savaş politikasının en büyük ayağının Kürt gençliği üzerinde uygulanan politikalar olduğunu vurgulayan Can, “Gençlerin uyuşturucu ile zihnen ölmesi, yaşayan ölü haline getirilmesi amaçlanıyor. Biz de ölüyü diriltmek, uyandırmak, tehlikenin farkına vardırmak ve bu bataklıktan kurtarma çabası ve mücadelesi içindeyiz” diye konuştu.  

Başlattıkları kampanya kapsamında kentte ilk olarak Kozluk ilçesine bağlı Timok köyünde gençlerle bir araya geldiklerini paylaşan Can, şöyle devam etti: “Etkinliğimiz kolektif bir şekilde hazırlayarak gerçekleştirdiğimiz kahvaltı ile başladı. Daha sonra tüm arkadaşlarımızın katıldığı ve öğrencisinden emekçisine kadar çeşitli kesimlerdeki gençler olarak sorunlarımızı ve çözüm önerilerinin tartışılıp konuşulduğu bir atölye çalışmamız oldu. Bu çerçevede özellikle son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ve iktidarın engellemek bir tarafa teşvikvari sessizliği ile ilgili gençler söz alıp konuştu. Burada tüm gençlerin ortak sorunu haline gelen uyuşturucu kullanımı ve fuhuşun giderek arttığı gerçeği ortaya çıktı.”

Engelleme çabalarına rağmen çok sayıda gencin katılımın buluşmada uyuşturucu ve fuhuş gibi kirli politikalara karşı tüm alanlarda mücadele yürütülmesi konusunda ortak tutuma vardıklarını paylaşan Can, önümüzdeki haftalarda düzenleyecekleri halk buluşmaları, konser, piknik ve tartışma platformları ile uyuşturucu ve fuhuş tehdidine dikkat çekmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

TÜM GENÇLERE ULAŞACAKLAR

Yürütecekleri kampanya ile kentteki tüm gençlere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Can, “Parklarda, tekstil atölyelerinde kısacası gençliğin yoğun olduğu her yerde uyuşturucu ve fuhuş  üzerine gençlerle sohbetler gerçekleştireceğiz. Gençliği bir araya getirecek yarışmalarımız olacak. Bunlar spor ve kültürel yarışmalar olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi