VAN - Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepki gösteren Van'daki kadınlar, "Kadınların can güvenliklerini kadınları hedef gösteren devlet mi sağlayacak?” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine tepki gösteren Vanlı kadınlar, buna karşı herkesin sokağa çıkması gerektiğini söyledi. 

MA'nın haberine göre; Sadece son günlerde değil tarih boyunca Kürtlere ve kadınlara yönelik sistematik bir katliam politikası uygulandığını ifade eden Star Kadın Derneği üyesi Serap Güvenç, “Bunu özelde Rojava ve Kobanê’de yaşanan katliamları da örnek gösterebiliriz. İktidar yöneticilerinin nefret, düşmanlaştırıcı ve kırıcı söylemlerinin hedefi Kürtler oluyor. Bunun en son örneğini de Deniz Poyraz da gördük. Burada önemli olan bu katliamı yapan değil ona yaptıran ve ona cesareti verenlerdir. Biz bu katliamı yaptıranların kimler olduğunu çok iyi biliyor ve bu karşı mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz” dedi. 

'KİMLERİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ'

Kadınlara yönelik baskıcı politikanın uzun zamandır devrede olduğuna işaret eden Zekiye Kaya da Türkiye'de her gün en az 1 kadının katledildiğini söyledi. Kaya, “Kadınlar direndiği için bu kadar hedef haline getiriliyor. Bu katliamlara rağmen yine de barış elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Deniz’i kimlerin öldürdüğünü biliyoruz. Kadınlar olarak bunun hesabını sormak için sürekli sokaklarda olacağız. Biz anneler bu kadar acı çekmemize rağmen halen barışta ısrar ediyoruz. Tüm annelere çağrımızdır; bugün artık ayağa kalkma ve isyan etme günüdür” diye konuştu. 

'DEVLET Mİ KORUYACAK?'

Hediye Sayınörmen de HDP binaları önündeki polis ablukasına dikkat çekti. Sayınörmen, “Ülkede her gün kadınlar katlediliyor. Maalesef Deniz Poyraz da bu kadınlardan biri oldu. Bugün kadınların birlik ve beraberlik olma günüdür. Bu saldırı sadece HDP’ye dönük yapılan bir saldırı değil, bütün kadınlara yapılan bir saldırıdır. Kadınlar ister evlerinde ister dışarıda olsun can güvenlikleri yok. Kadınların can güvenliklerini kadınları hedef gösteren devlet mi sağlayacak?” dedi. 

‘DENİZ’İN YOLUNDAYIZ’

Kürt kadınlarına yönelik katliama dikkat çeken Evin Öglü ise "Bir deniz gider bin deniz gelir. Bu vahşeti kınıyorum. Deniz’in yolundayız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi