HABER MERKEZİ - Yeni Yaşam Gazetesi, hükümetin 103 emekli amiralin yayımladığı Möntrö Bildirisi üzerinden sarıldığı darbe gündemine karşı “İşte gerçek gündem” manşetiyle AKP'nin antidemokratik uygulamalarını sıraladı. 

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın, sarık ve cüppeli halde bir tarikat evine gittiğinin ortaya çıkmasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Montrö Anlaşması’nı feshedebileceği yönündeki sözleri üzerine 103 emekli amiralin yayımladığı bildiriye dair tartışmalar sürüyor. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHPnin bildiriyi "darbe" ile ilişkilendirmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatılan soruşturma kapsamında emekli amirallerden 10'u dün sabah gözaltına alınırken, 4 şüpheliye ise üç gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapılmıştı.

'Cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak'la suçlanan gözaltındaki emekli amirallerin emniyetteki sorgusu halen devam ediyor.

Hükümet eliyle siyasette sunni darbe tartışmaları kışkırtılırken, Yeni Yaşam Gazetesi bugünkü sayısında çarpıcı bir manşetle çıktı. 

Gazete, manşetinde sunni darbe  gündemi etrafında kamuoyundan gizlenmeye çalışılan ülkenin gerçek sorunlarına dikkati çekti.  “İşte gerçek gündem” başlığı taşıyan haberde “Hükümet, amiral bildirisini fırsata çevirerek demokrasiye, kadına, adalet ve yoksula darbe yapıyor” denildi.

Haberinde devamında ülkenin gerçek sorunları olarak ise, 15 Temmuz hatırlatmasıyla darbeyi ‘Allah’ın lütfu’ olarak gören iktidarın demokratik siyaseti tasfiyesi, Tokat’ta AKP’li isimlerin de karıştığı tecavüz skandalını soruşturan savcının Mardin’e sürgün edilmesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi sonrası Diyarbakır’da kadınlar yönelik gözaltılar, Afyonkarahisar’da 16 yaşındaki çocuğun yevmiyesini istediği patronları tarafından darp edilmesi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, 16.19’a yükselen TÜİK’in Mart ayı enflasyon rakamı ile kendisini gösteren ülkedeki ekonomik kriz ve çiftçilerin yükünü arttıracak içeriğe sahip olan Meclis’e getirilen torba yasaya işaret edildi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi