İSTANBUL - İstanbul Aile Hekimliği Platformu, “Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği geri çekilene kadar direneceğiz” dedi.

İstanbul Aile Hekimliği Platformu, Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği’nin geri çekilmesi için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. “Aile hekimliğinde ceza yönetmeliği geri çekilsin” pankartının açıldığı açıklamada, “Aile hekimliğinde sözleşmeli çalışmaya son” ve “cezadan korkmuyoruz hakkımızı istiyoruz” dövizleri taşındı.

Açıklamayı okuyan platform üyesi Sercan Ahmet Uluç, Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği’nin başında hakim olmadan kararlar aldığını, bu kararların usule aykırı olduğunu ve alınan kararlarla mesleki onurlarını ayaklar altına alındığını ifade etti. Uluç, “Adı Sözleşme Yenileme Değerlendirme Komisyonu olan bu ‘mahkeme’ de kararların tamamı sübjektif olup herhangi bir objektif kriter belirlenmemiştir. Her ilde ayrı komisyon kurulmakta olup her ildeki komisyon kendi kriterlerini keyfi olarak belirlemektedir. Bu durum da yine bu komisyonun ne kadar eşitlikten uzak ve hukuksuz olduğunun açık bir göstergesidir” dedi.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Komisyonun aldığı kararlar neticesinde yarınlarının güvencesinin olmadıklarını belirten Uluç, “Biz böyle bir komisyonu da, onun verdiği kararları da tanımıyoruz ve tanımayacağız. Pandeminin ortasında sağlık çalışanlarını bu şekilde hukuksuz bir komisyon kararıyla işsiz bırakmanın izahı da idare tarafından acilen yapılmalıdır. Hukuki olarak iptali için de dava açtığımız bu ‘mobbing mahkemesi’ bir daha asla kurulmamalıdır. Bu komisyon kararıyla sözleşmesi yenilenmeyen arkadaşlarımızla da sözleşmeleri hemen bugün tekrar imzalanmalıdır. Bu yönetmelik acilen geri çekilmelidir. Aksi durumda biz vazgeçmeyeceğiz ve bu yönetmelik geri çekilene kadar direneceğiz” diye konuştu. ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi