KONYA - Jandarmanın “gözaltında değil, gözlem altında” diyerek karakolda tuttukları gazeteciler Dilan Babat ve Fırat Can Arslan, avukatlarıyla görüştürülmüyor. 

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde 4 Ekim’de silahlı saldırı sonucu katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, gazeteci ve yazar Nagihan Akarsel’in defnedildiği Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Gölyazı (Xelikan) köyünde haber takibi yapan JINNEWS muhabiri Dilan Babat ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Fırat Can Arslan, askerlerce gözaltına alındı. 

GÖZALTINDA DEĞİL!

Bir süre köyde tutulan Babat ve Arslan, ardından Cihanbeyli İlçe Jandarma Karakolu’na götürüldü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve avukatların ısrarlı sorularına karşılık askerler, “Gözaltında değiller, gözlem altındalar, ifade verilmesi ardından bırakılacaklar” yanıtı verdi. 

İFADE SÜRECİ SÜRÜYOR

Saatler geçmesine rağmen Babat ve Arslan halen bırakılmadı. Gazetecilerin “gözlem altında” tutulduğu iddiasına rağmen avukatlarıyla saatlerce görüşmesi de engellendi. Gözaltındaki gazetecilerin ifadelerinin alınma sürecinin devam ettiği öğrenildi. 

İlçe Jandarma Karakolu’nda tutulan gazetecilere “Terörle mücadele eden görevlileri ifşa etme” suçlaması yönetildiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi