HABER MERKEZİ - Çocuklara yönelik Kürtçe çizgi roman dergisi GOG’un Nisan sayısı yayınlandı.

GOG’un Kürtçe'nin Kurmancî ve Zazaca lehçelerinde yayınlanan yeni sayısında Red Kit, Yakari, Thorgal ve Milo’nun çizgi hikayeleri devam ediyor. 

Çizgi roman sanatçıları Ender Özkahraman “LOXE” ile, Doğan Güzel ise “QIRIX” ile yine GOG’un 44 sayfalık Nisan sayısında. “Bildiğin Gibi Değil” isimli çizgi karakterlerin analiz edildiği köşede bu ay dünyaca ünlü “Calvin ve Hobbes” tüm detaylarıyla inceleniyor. Dergide ayrıca Mamo tarafından yazılan ve çizilen ünlü bilim insanı Newton’nun hayatının çizgiyle anlatıldığı “Kim Bu?” sayfaları, mucit Porsor’un devam hikayesi, tarihteki ilginç olayların konu edildiği “Ne Olmuştu?” bölümü ve bilim, kültür/ sanat gibi alanlarda güncel haberler yer alıyor. 

GOG çizgi roman alanında Kürtçede yayımlanmış ilk çocuk dergisi olarak çocuklar için anadillerini geliştirmelerine yardımcı olacak alternatif ve özgün bir mecra olmayı hedefliyor. Aynı zamanda hem Kürt yazar ve çizerlerin kendi dillerinde üretim yapabilecekleri hem de çizgi roman kültürü oluşmasına katkıda bulunacak bağımsız bir platform olmayı amaçlıyor. 

7-14 yaş grubuna yönelik olarak hazırlanan ve internet üzerinden okunabilen aylık e-dergi GOG’a www.gog-weneroman.com adresinden ulaşılabilir.

(MA)

Editör: Haber Merkezi