ERZURUM - MA Muhabiri Dindar Karataş, “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. 

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Dindar Karataş’ın yargılanmasına Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dün yapılması planlanan ancak mahkeme heyetinin mazeret bildirmesi ile bugüne ertelenen karar duruşmasına Karataş, Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS yoluyla katılırken, avukatı İrfan Sarı duruşma salonunda hazır bulundu. Avukat Erselan Aktan da İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden yine SEGBİS yoluyla katıldı. 

‘HABERLER SUÇ OLARAK GÖRÜLDÜ’

Savcılığın bir önceki duruşmada sunduğu mütalaaya ilişkin savunma yapan Karataş, mütalaada suç unsuru olarak yer alan şeylerin yaptığı haberlerden oluştuğunu söyledi. Karataş: “Mütalaada yer alan gerekçeler benim yaptığım haberlerden oluşuyor. Bu haberlerin suç unsuru olarak yer alması kabul edilebilir değil. Ben gazeteciyim. Yüzlerce haber içinde cımbızlanarak alınan iki haber suç olarak önüme koyuldu. Tutak'taki o insanların işkenceye uğradığı hastane raporlarında yer alıyorken işkence yapanlar yerine ben yargılanıyorum. Ayrıca cezaevlerine ilişkin yaptığım haberler de dosyada yer alıyor. Kendim de cezaevinde kaldım ve haberlerde yer alanları kendim de fazlasıyla yaşadım.  Bu haberler suç unsuru olarak sayılıyor. Burada bir ajansta çalışmam örgüte çalışıyormuşum gibi lanse ediliyor. Bu ajans resmi ajans ve hala orada çalışıyorum" dedi. 

‘HUKUKTA ALGI YÖNETİMİ OLAMAZ’

Karataş 'tan sonra söz alan avukat Erselan Aktan, müvekkilinin bir işkence haberini tüm yönleriyle araştırdığını ve legal bir sitede yayınladığını söyleyerek, "Tutak’ta öldürülen bir köylü var ve müvekkilim bunun haberini yapıyor, mağdurun yakınları, avukatları ile görüşüyor. Tüm yönleriyle araştırdığı haberi legal bir haber sitesinde yayınlıyor. Mütalaada algı yönetimine dikkat çekilmiş ama algı yönetiminin hukukta bir karşılığı yok. Bu nedenle müvekkilimin beraat etmesi gerekiyor” dedi. 

‘HABER DIŞINDA BİRŞEY YOK’

Son olarak söz alan avukat İrfan Sarı da Karataş'ın gazeteci olduğuna dikkat çekti.  Sarı: "Müvekkilim gazetecidir ve bir ajansta çalışıyor. Müvekkilim Tutak’ta yaptığı haberde teknik ve fiziki takibe alınıyor ve bir şey çıkmıyor bu takipten.  Yapılan haberlere bakıldığında gazetecilik dışında bir şey yok" dedi. 

BERAAT KARARI

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, yeterli delillerin oluşmadığına kanaat getirerek Karataş hakkında beraat kararı verdi. 

( Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi