İSTANBUL -TGS, Hürriyet gazetesindeki işlerine son verilen 45 üyelerinin tazminat talebiyle açtığı dava duruşması öncesi yaptığı açıklamada, "Hakkımız olanı istiyoruz" dedi. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), sendikalarına üye oldukları için Hürriyet gazetesindeki işlerine son verilen 45 kişinin tazminat talebiyle açtığı davanın görülecek duruşması öncesi açıklama yaptı. Bakırköy Adliyesi'nin Bahçelievler'de bulunan ek binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda gazeteci katıldı. Gazeteciler, “Paramız pul oldu, adalet hemen şimdi” yazılı pankart ile “Sendika hürriyettir” ve “Yeter Demirören”  dövizleri taşındı.

2 YILDIR SÜREN MÜCADELE

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 45 kişinin 2 yıldır adalet mücadelesi verdiklerini belirtti. Sendikaya üye olmanın anayasal bir hak olduğunu ve işten atılma gerekçesi yapılamayacağını vurgulayan Durmuş, “Patronların yasaları çiğnemesine seyirci kalanlar bu adaletsizliğin ortağıdır. Anayasayı korumakla yükümlü olan kurumlar sadece seyrediyor” dedi. 

Durmuş, sendikal yetkilerinin gasp edildiğine işaret ederek, "45 arkadaş işten atılıyor, seyrediyorlar. Adalet istiyoruz. Sadece adalet. Patronları kollayan değil, emekçinin alın terini koruyacak adalet. Hakkımız olanı istiyoruz” çağrısı yaptı. 

Editör: Haber Merkezi