İSTANBUL - Twitter, Esenler’de bir tarikata ait özel erkek yurdunda çocuklara yapılan şiddetin haberini geçtiği için ajansın @MAturkce hesabını 5 saat boyunca paylaşıma kapattı. 

MA'nın haberine göre; Twitter, İstanbul Esenler’de bir tarikata ait özel erkek yurdunda öğrencilere şiddet uyguladığı görüntüleri ortaya çıkan ve gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen görevliye dair haberini yayınladığımız için ajansımızın @MAturkce hesabını 5 saat boyunca askıya aldı. Söz konusu tarikat yurdunda görevli A.E. isimli kişi, masanın etrafında ders çalışan öğrencileri dövmüş, görüntüler ortaya çıkınca da gözaltına alınmıştı. Görevli A.E., emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Şüpheli A.E.’nin adliyede verdiği ifadesinde, "Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına elimle tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım" dedi. A.E. sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından “basit yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Söz konusu tarikatta yaşanan şiddeti yayınladığımız için Twitter, ajansımıza ait ve 170 bini aşkın takipçisi olan @MAturkce hesabımızı 5 saat boyunca hiçbir paylaşım yapılamayacak şekilde kısıtlama getirdi. 

HABER DOLAŞIMDAN KALDIRILDI 

Twitter’in kurumsal hesabı üzerinden yaptığımız görüşme sonucunda, söz konusu kısıtlamanın dün geçtiğimiz, “İstanbul’da bir tarikata ait olduğu belirtilen erkek öğrenci yurdunda, öğrencilere yönelik şiddet kameralara yansıdı” haberimizden kaynaklı olduğunu belirtti. Twitter, hesabımızı askıya almakla kalmayıp, haberin kendisini de dolaşımdan kaldırdı. 

TAKİPÇİLERİMİZE ÇAĞRIMIZDIR! 

Tüm takipçilerimize ve bizi ilgiyle takip eden dostlarımıza, haber alma hakkına sahip çıkmalarını ve hesabımız @Maturkce’nin daha çok yayılması için hesaplarımızı yakınlarına tavsiye etmeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi