HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı’nın aşı tablosundaki verilere göre Diyarbakır’da toplamda 637 bin 467 aşı yapıldı. Ülke genelinde aşılama oranı yüzde 60’ı geçerken Diyarbakır’da ise aşılama oranı yüzde 37’de kaldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da aşılama çalışmaları devam ediyor. Ülkede yapılan aşı sayısı 62 milyon 693 bin 474’ü buldu. Diyarbakır’da ise rakamlar oldukça düşük. Türkiye’nin en az aşı olan 5’nci kenti olan kentte şu ana kadar 637 bin 467 kişi aşı yaptı.

Sayının azlığı nedeniyle STK’ların başlattığı, “Aşı Hayat Kurtarır” kampanyası da sonuç vermedi. Kentte sadece sağlık kuruluşlarında değil, kurulan aşı çadırlarında da vatandaşlar aşı olmaya davet ediliyor.

Aşı oranının azlığı kentte vaka sayısını da hortlattı. Kentte özellikle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde koronovirüs tespitiyle yatanların sayısını arttığı öğrenildi. Kentte 100 bin kişide vaka sayısı 74’e yükselmiş durumda. Ayrıca delta varyantının rastlanıldığı hasta sayısı da artıyor.

(Kaynak: https://www.ekoabori.com/manset/diyarbakir-asida-dip-koronada-pik-yapti-124394.html )

Editör: Haber Merkezi