DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ - Diyarbakır SES şubesi 26. kuruluş yılını Diyarbakır'daki Eğitim Sen 2 Nolu şubesinin bahçesinde düzenlenen bir programla kutladı.
 
Diyarbakır Sosyal ve Sağlık Hizmetleri Sendikası (SES) şubesi 26. kuruluş yılını Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Şen) No.lu Şubesi bahçesinde düzenlenen programla kutladı. Kutlamaya Diyarbakır SES, KESK, Diyarbakır Tabip Odası ile STK ve sendikaların üye ve yöneticileri katıldı. Bahçenin önünde "Yıldönümü kutlamamıza hoş geldiniz", "Kadınlar iyileşiyor, emek iyileşiyor", "Anadilde sosyal işler bir insan hakkıdır", "Onurlu bir yaşam için savaşıyoruz" pankartları bulunmaktadır. yukarı" ve hayatını kaybeden SES'lilerin fotoğraflarının bulunduğu pankart asıldı.
 


BİRÇOK ÖDÜL ÖDÜLLENDİRİLDİ
 
Kutlama programı törenle başladı. Kutlamada ilk olarak SES Eş Başkanı Yıldız Ok Orak söz aldı. Orak, 26 yıl önce de var olduklarını ve var olmaya devam edeceklerini söyledi. Orak, 26 yılda çok para ödediklerini ancak bu paralarla bile güçlerinin her zaman güçlü olduğunu ve üyelerinin her geçen yıl daha fazla olduğunu söyledi.
 
Ardından Şiyar Gültekin konuştu. Gültekin, yetkililerin ve kapitalist sistemin sağlık açısından toplumu geri itmek istediğini ve saldırılarını ne kadar genişletirlerse mücadelelerini de o kadar artıracaklarını göstermiştir.
 
SES TOPLUMUN SESİ OLDU
 
Ardından Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan da kısa bir konuşma yaptı. Turan, SES'in kurulduğu günden bu yana üzerine kurulduğu değerlere sahip çıktığını belirterek, SES'in de toplumun sesi haline geldiğini söyledi.
 
Ardından KESK Sözcüsü ve Egîtim Sen'in Diyarbakır 1 Nolu Şube Eş Başkanı Zülkuf Güneş kısa bir konuşma yaparak SES'in 26. kuruluş yılını kutladı.
 
YILLARDIR MÜCADELE EDİYORLAR
 
Son olarak SES'in ilk Genel Başkanı Veysi Özmen kısa bir konuşma yaptı. Özmen, sendikanın yıllardır verdiği mücadeleyi hatırlatarak sendikanın önemine dikkat çekti.
 
Konuşmaların ardından SES'in kuruluş yıl dönümü ile ilgili hazırlanan filmin tanıtımı yapıldı. Program, şarkıcı Derya Cengiz'in şarkılarıyla sona erdi.

( MA )

Editör: Haber Merkezi