ANKARA - İhraç edilen ve güvenlik soruşturmasını geçemeyen hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını engelleyen maddeye ilişkin konuşan HDP'li Semra Güzel, "Yaşatmaya ant içmiş hekimler olarak ölümü dayatan ve hiçbir meşruiyeti olmayan bu tasarıyı kabul etmiyoruz. Ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, ihraç edilen ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekimlere özel hastanelerde çalışma yasağı getiren düzenlemenin komisyondan geçmesine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.


Güzel, gece maddenin oylamaya sunulmadan geçirildiğini belirterek, "AKP-MHP'nin faşizminin emek ve emkeçi düşmanı politikalarına bir kez daha şahit olduk " dedi. Tasarının 5'inci maddesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı olduğunu belirten Güzel, "Hem usulen hem de esasen Anayasa’ya aykırı bir şekilde yasa tasarısının çıkarılmak istenen asıl maddesi geçirilmiş oldu. AKP'li komisyon başkanının dahi ne olduğunu anlamadığı maddeyi saraydan gelen talimatla apar topar geçirildiğini biliyoruz" dedi.


'GELECEK KAYGILARI GÖZARDI EDİLİYOR'


Maddenin tamamen güvencesizlik ve fiili ölüm halini dayattığını ifade eden Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençlerin gelecek kaygısı gütmeden okumaları ve mesleklerini icra etmeleri gerekmektedir. Fakat bu geçirilmek istenen madde ile tıp fakültelerinde okuyan öğrencilerin gelecek kaygıları tamamen göz ardı edilmektedir. Güvenlik soruşturması kaygısı ve bu soruşturmanın sonucunun ne olacağının belirsizliği ile okuyor ve gelecek planları yapıyor olacaklar. Fakat herhangi bir davası, soruşturması dahi olmayan ve açıklaması yapılmayan 'istihbari bilgiler' gerekçesiyle mesleklerine başlayamama korkusu ile gelecek tahayyülleri kuracak binlerce öğrenciyi bu düşüncenin içerisine katmaktadır kendisi."


'SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'


Güzel, maddenin SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde çalışmasının önünün tamamen kesildiğini belirterek, "Hekim ve diş hekimlerinin yazdıkları raporların ve reçetelerin kabul görmemesini de içeren bu tasarı ile hiç bir özel hastanenin KHK mağduru doktorları işe almayacağı durumu aşikardır.  İşlerinden atılan binlerce hekim ve diş hekimi 'istihbari bilgi' olarak tanımlanan bilgiler yüzünden işinden atılmıştır. Bugün bu tasarı ile meftah ettiğiniz bu adalet bir gün size de lazım olacak. Yaşatmaya ant içmiş hekimler olarak ölümü dayatan ve hiçbir meşruiyeti olmayan bu tasarıyı kabul etmiyoruz. Ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. (Kay. MA)
Editör: Haber Merkezi