ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Van’daki bir otobüs firmasında çalışan şoför 14 gün boyunca evinde karantinada kalması gerektiği uyarılarına uymayınca ailesinden ve çevresinden 12 kişiye koronavirüs bulaştırdı.

VANMED'in haberine göre; Van Valiliği, ilin koronavirüs ile ilgili genel durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Son olarak bir otobüs şoförünün 12 kişiye koronavirüs bulaştırdığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

“Filyasyon kapsamında Mersin’den gelen otobüs şoförü, il girişinde sağlık ekipleri tarafından durdurularak evinde 14 gün boyunca izolasyonda kalması için tutanakla tebligat yapıldı. Ancak bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuran şahsın Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine sağlık ekipleri şahısla birlikte ikamette yaşayanlar ve temasta olduğu kişilere ulaşarak Covid-19 testi yaptı. Yapılan testlerde ikamette izolasyona dikkat edilmediği için aynı aile ve bağlantılı olan 12 kişide koronavirüs tespit edildi. Filyasyon ekipleri tarafından pozitif vaka çıkan ailenin ikamet ettiği Kalecik Mahallesindeki apartman karantinaya alındı. Ayrıca aynı olayla bağlantılı olarak koronavirüsü bulaştıran şoförün Gedikbulak Mahallesinde ziyaret ettiği kayınpederinin evi ve 2 ev daha karantinaya alınarak çalışma başlatıldı.”

Açıklamada, Van’daki son duruma ilişkin de şu bilgilere yer verildi:

“Toplam Covid-19 vaka sayısı 503. Taburcu olan toplam hasta sayısı 450. Tedbir amaçlı karantinada olan toplam 70 bin kişi. Tedbir amaçlı karantinası hala devam eden 19 bin kişi.

Şu anda karantina uygulanan yerleşim bölgeleri:

Başkale İlçesi Örmetaş, Albayrak, Ekecek, Gedikbaşı Mahallesi. İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi. Özalp İlçesi Eğribelen Mahallesi. Saray İlçesi Keçikayası, Kazlıgöl Mahallesi. Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi’nde 5 ev. Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesi. Tuşba İlçesi Gendelova, Kozluca ve Yalınağaç Mahallesi.”
Editör: Haber Merkezi