ANTALYA ÖTEKİLERİN GÜNDEM 24 HAZİRAN  2018 SEÇİM GÜNDEMİ RÖPORTAJ HAMZA ÖZKAN-ARZELLA BEKTAŞ CHP Antalya Milletvekili Adayı Özlem Şahin:Elbette var. Şunu söylemek istiyorum. Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevisi, Sünnisi, herkesi; adalet için, eşitlik için, demokrasi için, özgürlük için, barış için birleşmeye çağırıyorum. Bu sefer birleşelim, saray yönetimine TAMAM diyelim diyorum



MERHABA;
• BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
1977 yılında Ankara’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladım. Çocukluk yıllarımdan bu yana yazmış olduğum eserleri 2001 yılının Ekim'inden itibaren yayınlamaya başladım. Şu ana kadar 12 şiir kitabım, 3 romanım ve 1 inceleme kitabım yayınlandı. Son 3 dönemde Akdeniz Tv’de televizyon programcılığı yaptım ve halen Antalya Kaktüs Haber gazetesinde köşe yazarıyım.
• NEDEN SİYASET?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde kadınlarımızın siyasette temsil edilmediğini ve edilemediğini görüyoruz. Bir kadın olarak “ben de varım” diyerek siyasete atıldım
• CHP’ DEN ADAY OLMAK FİKRİ NE ZAMAN OLUŞTU?
CHP’den aday olma fikri sanırım şuradan geliyor, biz doğuştan CHP’li doğduk. CHP benim dedemin partisi, sonra babamın partisi, şimdi de benim partimdir. Bu nedenle doğal olarak kendi partimden aday oldum.


• SİYASİ GEÇMİŞİNİZDEN BİRAZ SÖZ EDER MİSİNİZ?
Siyasi geçmişime gelince; gençlik yıllarımdan bu yana ben alanlardayım, partim için çalışmaktayım.
• PARTİLERİN CUMHURBAŞKAN ADAYLARI MEYDANLARDAYKEN, SAYIN DEMİRTAŞ’IN CEZAEVİNDE OLMASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Benim dünya görüşümde tutsaklık yok. Bir insanın cumhurbaşkanı olmasının önünde bir engel yok ise alanlarda olmasının, kendi seçim çalışmasını yürütmesinin de önünde engel olmamalıdır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin de üstüne basa basa söylediği gibi bir cumhurbaşkanı adayının tutuklu olmaması gerekiyor.
• SİYASİ SÜRECİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Siyasi süreç dediğiniz baskın bir seçim sürecidir. AKP’nin başındaki zat bazı olayları kendine fırsat bilip, baskın bir seçim kararı alarak bu kısa sürede bu seçimi önümüze getirmiştir. Ama biz, CHP olarak ve millet olarak seçime hazırız. Bu sürecin sonu aydınlık.
• AKP BU SEÇİMDE GİDER Mİ ?
AKP bu seçimde gider mi sorusuna gelince; bizler birlik olduktan sonra elbette gider. Bugün anketlerde ve alanlarda şunu görüyoruz: iktidarın bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Bu da onların oy kaybetmesine neden oluyor. Biz, AKP’yi gönderebilmek için, elimizden geleni yapıyoruz. Kapı kapı dolaşıp anlatıyoruz.
• AKP GİDERSE BUNDA CHP’NİN ROLÜ NE OLUR?
CHP’nin rolü şu olur; CHP bunların gidişinde öncü bir parti olarak en ön safta görünmektedir. Bu adaletsiz gidişata son verecek olan partilerden biridir CHP. Bugün ülkede bir Cumhur İttifakı bir de Millet İttifakı kurulmuştur. Bana göre CHP her alanda üstüne düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.


• 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ANTALYA’DA İDDİALI MISINIZ?
Elbette. Antalya’dan ve Türkiye’nin her yerinden başarıyla çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz.
• CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÜRT SORUNU ÇÖZER Mİ ?
Kürt sorununu çözebilecek tek parti CHP’dir.
• TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR ÇÖZÜMÜNÜZ NE?
Türkiye’nin gittiği yer şu an belli… biz Türkiye’yi tekrar yörüngesine oturtabilmek için adayız.
• ANTALYA HALKLARINA BİR ÇAĞRINIZ VAR MI?
Elbette var. Şunu söylemek istiyorum. Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevisi, Sünnisi, herkesi; adalet için, eşitlik için, demokrasi için, özgürlük için, barış için birleşmeye çağırıyorum. Bu sefer birleşelim, saray yönetimine TAMAM diyelim diyorum
• SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI ?
Aydınlık yarınlara ulaşabilmek için el ele verelim, partisi ine olursa olsun, bu sefer “tamam artık” diyelim, ülkemize demokrasiyi barışı getirelim.
• ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ OLARAK TEŞEKKÜR EDERİZ
Ben teşekkür ederim.

Editör: Haber Merkezi