MERSİN - EMEP,  “İnsanca Bir Yaşam” kampanyası kapsamında Yenişehir ve Akeniz ilçelerinde imza stantı açtı.  

Emek Partisi (EMEP) 21 Mayıs’ta startını verdikleri “İnsanca Bir Yaşam” kampanyası kapsamında Mersin Yenişehir ve Akdeniz ilçesinde imza stantı açtı. "Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın" şiarıyla stant kurduklarını belirten EMEP Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, hayat pahalılığından şikayet eden birçok kesimin stantı ziyaret ettiğini söyledi. 

'YAŞAYABİLECEK BİR DÜZEN'

Halkın “tek adam rejimi” nin yarattığı krizden rahatsız olduğunu belirten Kaya, “İşçiler ve emekçiler yoksullaşırken birileri bizden alıyor zenginlere kaynak transfer ediyor. Bizim de temel hedefimiz zenginden alıp tekrar yoksulların, emekçilerin ve halkların insanca yaşayabilecekleri bir düzen yaratmaktır” diye konuştu.

BİLDİRİ DAĞITACAKLAR

Ülkede her şeye zam gelirken sadece işçi ve emekçilerin ücretlerine zam gelmediğini vurgulayan Kaya, “Asgari ücret yılın başında 4 bin 250 TL oldu ama Şubat ayından sonra asgari ücret önemini kaybetti. Türk-İş’in son yaptığı araştırmaya göre; yoksulluk sınırı 20 bin TL’nin, açlık sınırı ise 6 bin TL’nin üzerine çıktı. Açlık sınırının 6 bin 170 TL olduğu bir yerde 4 bin 250 TL ile işçi ve emekçilerin geçinmesi mümkün değil. Bu nedenle asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalı. Temmuz ayını beklemeden emeklilerin ücretlerinin yeniden tespit edilmesi, 6 ayda bir yerine, aylık zamlar yapılması gerekir” ifadelerini kullandı. Kaya, ekonomik krize dikkat çekmek için önümüzdeki günlerde de fabrika ve mahallelerde, bildiri dağıtacaklarını söyledi.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi