ŞIRNAK - HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, kayyımların tahribatları ve seçim stratejisini belirlemek için Silopiya ilçesinde toplanıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, 3-4 Aralık’ta Şirnex’ın Silopiya (Silopi) ilçesinde 250 seçilmişin katılacağı ara dönem toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, geçtiğimiz yıl Ankara’da 350 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen konferans süreci sonrası, belediyelere atanan kayyımların tahribatları ve yaklaşan seçim sürecine dair nasıl bir yol izleneceğine dair tartışmalar yürütülecek. HDP’li Silopiya Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, ev sahipliği yapacakları toplantıya dair konuştu. 

TOPLANTININ GÜNDEMİ 

Ara dönem toplantılarını yılda bir kez aldıklarını belirten Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan, belediyelere atanan kayyımlara işaret ederek, “Ancak 5 yıl değil, bir gün de görevde kalsak halkımıza hizmet edeceğimizin sözünü vermiştik. Kayyımların gasp ettiği belediyelerin eşbaşkanları çalışmalarından hiçbir şekilde durmayarak, halkla iç içe oldular. Eşbaşkanlarımız çalışmalarına ve faaliyetlerine devam etmekte. Bu toplantının amacı yapılan çalışmaları tek bir çatı altında değerlendirmektir” dedi. 

Toplantıda geçtiğimiz yıl yapılan konferansın sonuçlarının da değerlendirileceğini ifade eden Fidan, her bölgeden eşbaşkanların toplantıya katılacağını kaydetti. Fidan, “Belediyelerin sözcüleri katılacak. Bunun yanı sıra Kurul Sözcüleri Halide Türkoğlu ve Mehmet Rüştü Tiryaki katılacak. Toplantının ilk günü kadın eşbaşkanların toplantısı olacak. Kadın alanında yapılan çalışmalar ve eksik kaldığımız yerler değerlendirilecek. Botan'dan Adana’ya katılım olacak. Biz halkın iradesiyiz. Biz kayyımları tanımıyoruz, halkımız da tanımıyor. Bu kapsamda eşbaşkanlarımız, kayyım politikalarını arşiv halinde sunacak. Toplantıda bu politikalar değerlendirilecek. İleride bu görevlere gelecek arkadaşlarımız için önemli bir arşiv oluşturacağız” diye kaydetti. 

SEÇİM STRATEJİSİ TARTIŞILACAK

Eşbaşkan Süleyman Şavluk ise, ara dönem toplantısında seçim stratejisinin de tartışılacağını belirtti. Şavluk, “5 yılın değerlendirilmesi ve önümüzdeki seçimlere ilişkinde güçlü değerlendirmelerin olacağı bir toplantı olacak. Toplantıyı, önümüzdeki seçimde nasıl bir seçim stratejisi izleyeceğimize dair yapıyoruz. Toplantının güçlü geçeceğine inanıyoruz. Hemen hemen bütün belediyelerimize kayyım atandı. Geriye kalan 6 belediyemiz çok önemli bir performans gösterdi. Kayyımların hırsızlıklarını, kayyım zihniyetini, kayyım faşizmini boşa çıkartacak çalışmalarımız oldu. Kayyım zihniyetine önümüzdeki seçimlerde de güçlü bir cevap vereceğiz.”

MA / Zeynep Durgut 

Editör: Haber Merkezi