ANKARA - Milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret, çalışan tarafın davet edilmediği toplantıda 8 bin 500 lira olarak belirlendi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren 2023 yılı asgari ücreti belirlemek için son kez Beştepe’de toplandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 20 Aralık’ta gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklama yapan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, resmi tekliflerinin 9 bin lira olduğunu belirterek, bu rakamın kabul edilmemesi durumunda masadan çekileceklerini söyledi. Bu açıklamanın ardından bugün gerçekleştirilen toplantıya, Türk-İş davet edilmedi.

‘EKONOMİYLE UYUMLU’ SAVUNMASI

Asgari ücreti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un da katıldığı toplantıda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan, gerçekleştirilen toplantılarda çalışan ve işverenlerin ortak bir rakam üzerinde anlaşamadığını söyledi. Davet edilmeyen çalışan temsilcilerine dair, “Aramızda olmasını isterdik” diyen Erdoğan, “Asgari ücreti ortada bırakamazdık. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik görünümüyle de uyumludur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, iktidara geldiklerin asgari ücretin 184 lira olduğunu hatırlatarak, 20 yılda yüzde 142 artışla övündü.

Çalışan taraf temsilcilerinin olmadığı toplantıda belirlenen 2023 yılı için asgari ücret, 8 bin 500 lira olarak açıklandı.

Editör: Haber Merkezi