ANTEP ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Büro Emekçileri Sendikası, yurt genelinde "ek zam" talebiyle eylemler düzenledi. Eriyen kamu emekçileri maaşlarına dikkat çekilerek insanca yaşanabilecek bir maaş talebi öne çıktı. Ek zam talebinin dışında grevli toplu sözleşme, kamu emekçilerinin alımında mülakat yerine liyakatın esas alınması, mobbingin son bulması, kreş, KHK ile ihraç edilenlerin iadesi gibi talepler de eylemlerde dile getirildi. Antep Büro Emekçileri Sendikası, yurt genelinde “ek zam” talebiyle eylemler düzenledi.  SGK önünde yapılan basın açıklamasını Antep BES Şube yönetim kurulu üyesi Yunus Çiçek okudu. Açıklama, Bugün öncelikle 15-16 Haziran 1970 yılında sendikal bürokrasiye ve gasp edilmek istenen haklarına ilişkin işçi sınıfının gerçekleştirdiği büyük işçi direnişinin yıldönümünü kutluyor ve direnişlerini selamlıyoruz. 
Bizler de kamu emekçileri olarak fiili ve meşru bir hat ile direne direne kurduğumuz, sendikalarımızın tüm baskılara rağmen emek, barış ve demokrasi mücadelesine kararlılıkla devam ettiği bu anlamlı günde ülke genelinde insanca bir yaşam talebi ile alanlara çıkarak direnişimizi bir kez daha gösteriyoruz.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım, 

Komşusu açken tok yatan bizden değildir söylemi ile iktidara gelen, bu ülkeyi 19 yıldır yöneten siyasi iktidar ile ülke ekonomisi içler acısı bir noktaya gelmiştir.
Pandemi döneminde işyerlerini açamadığı için devletten destek bekleyen esnafın nankörlükle suçlandığı, 
Ekonomik gerekçelerle intihar eden yurttaşlarımız için, 'intiharların gerekçesi ekonomik nedenler olsa toplumun yarısı intihar ederdi' diye alay edenlerin olduğu,
Açlıkla boğuşan yurttaşlarımıza ilişkin muhalefetin geliştirdiği tepkilere karşı, 'bu ülkede aç varsa o zaman açları da siz doyurun' söylemlerine kadar varmış olup kabul edilmesi mümkün olmayan bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.
Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü diyenlerin kendileri dışındaki herkese yönelik kurdukları kin ve nefret dili üzerinden toplumu kutuplaştırdıkları, iktidarlarını kutuplaştırma siyaseti ile sürdürmeye çalıştıkları bir süreçte biz emekçiler, kurtuluşun hep birlikte olduğunun farkındayız. 

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım, 

Mutlu bir azınlığın sürekli olarak servetine servet kattığı, on milyonun üzerinde yurttaşımızın işsiz olduğu, milyonlarca emekçinin açlık sınırı altında asgari ücrete mahkûm edildiği, çiftçinin mahsulünün tarlada kaldığı, esnafın kepenk kapattığı bir düzende haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimiz için mücadele etmekten başka bir seçeneğimizin olmadığını biliyoruz.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım, 

Gençlerimize KYK borcunu ödeyemediği için haciz işlemi uygulayan siyasi iktidarın, milyonlarca dolar kredi borcunu ödemeyen yandaşlarına ihale üstüne ihale verdiği bir düzende merkez bankasının 128 milyar dolar rezervinin buharlaşması siyasi iktidar tarafından bir varmış, bir yokmuş kıvamında masal gibi yurttaşlara anlatılmaya çalışılarak ört bas edilmeye çalışılıyor. 
Yargı talimatla, Maliye ve SGK yapılandırma adı altında aflarla faaliyetlerini sürdürüyor. Ülkeyi A.Ş gibi yöneteceğiz diyenlerin getirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde hak hukuk adalet talebi her geçen gün yükselirken kamu kurumlarında liyakat yerlerde sürünüyor. 

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım, 

Döviz kurlarındaki artış karşısında dolarla mı maaş alıyorsunuz yaklaşımını öne çıkaran siyasi iktidar, doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarına dövize endeksli olarak her ay zam yaparken maaşlarımız her ay erimeye devam ediyor. Son yirmi yıl içerisinde ortalama memur maaşı, geleneksel ölçü birimimiz olan çeyrek altın karşısında da maaşlarımız gerileme devam ediyor. 20 yıl önce maaşımızla 25 çeyrek altın alabiliyorken bu gün 6 çeyrek altın bile alamadığımız bir süreci yaşıyoruz. 

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım, 
 
• Bugün ülke genelinde alanlardayız ve eğer bu ülke gerçekten ilk çeyrekte %7 büyüdüyse büyümeden hakkımızı, insanca yaşayabileceğimiz maaşı istiyoruz!
• Kamuda liyakat istiyoruz. Liyakat ve emek hırsızlığına dönüşen mülakat uygulamalarının son bulmasını istiyoruz!
• Kamusal emeklilik sisteminin güçlendirilmesini, Bireysel Emeklilik dayatmasına son verilmesini, her türlü ek ödemenin emekli maaşlarına dâhil edilmesini istiyoruz.
• Haksız ve hukuksuz bir şekilde keyfi olarak ihraç edilen büro emekçilerinin işlerine iade edilmesini istiyoruz!
• Kamuda mobbing uygulamalarının son bulmasını istiyoruz!
• Vergi dilimi marifetiyle maaşlarımızın erimesinin önüne geçilecek bir düzenleme istiyoruz!
• Kamuda yoksulluk sınırı altında maaş uygulamasına son verilmesini istiyoruz!
• Eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi ve insanca bir yaşam istiyoruz!

Editör: Haber Merkezi