ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Bugün yayınladıkları açıklama ile yola çıktıklarını duyuran Grev Gastesi, “Grev Gastesi olarak emek haberlerini, işçi ve emekçi gündemini takip edeceğiz. Daha da önemlisi ihtiyacımız olan güce ve birliğe nasıl ulaşabileceğimizi, sınıf mücadelesindeki engelleri nasıl aşabileceğimizi de tartışacağız.” açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, “Artık Türkiye’nin hiçbir yerindeki işçi, emekçi, ücretli çalışan kendini yalnız, güçsüz hissetmeyecek. Sesini duyurması, sınıf mücadelesinde destek bulması ve birlik olması için Grev Gastesi yola çıkıyor.” denildi.

Grev Gastesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

"Televizyonda, gazetelerde, radyolarda bize yalan söyleyen düzen siyasetçileri, patronlar, zenginler, ünlüler var. Ama onları var edenler yani işçiler ve emekçiler yok. Biz işçi ve emekçiler, medyada ancak hakkımızı ararken saldırıya uğradığımızda, bir suça karıştığımızda, ucuzluk kuyruklarında ya da bir dizide zenginler tarafından kurtarıldığımızda gündeme gelebiliyoruz. Oysa yalan söyleyen siyasetçiler, emeğimizi sömüren patronlar, ne idüğü belirsiz ünlüler ne yaparsa yapsın saygınlar. Her zaman göz önünde ve söz sahibi olan onlar.

Sosyal medya ile birlikte işler az da olsa değişmeye başladı. Daha önce medyada kendimize benzer insanları oldukları gibi göremezken şimdi kendi yayınımızı yapabiliyoruz. Tek başına yeterli olmasa da güçlü ses çıkardığımızda olan bitene müdahale edebildiğimiz bile oluyor.

İşte bu yüzden işçi ve emekçilerin de kendi mecrası olması gerektiğine inanıyoruz. Kendi sözümüzü söylediğimiz, sesimizi duyurduğumuz, bir araya geldiğimiz, yalnız kalmadığımız, deneyimlerimizi aktardığımız, bizi güçlendiren bir mecra: Grev Gastesi.

Grev Gastesi olarak emek haberlerini, işçi ve emekçi gündemini takip edeceğiz. Daha da önemlisi ihtiyacımız olan güce ve birliğe nasıl ulaşabileceğimizi, sınıf mücadelesindeki engelleri nasıl aşabileceğimizi de tartışacağız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından, her sektörden işçiler ve emekçiler hakkını nasıl arayacağını sorguluyor. Uzun zamandır yalnız bırakıldıkları için el yordamıyla fakat büyük bir iradeyle mücadele ediyorlar. Patronlar yıllardır bir arada durup, kendilerini savunan siyasetçilerle, sendika bürokratları ile kapalı kapılar arkasında nasıl fikir alışverişi yapıyorsa, bize düşen de onlardan kat be kat daha çok kenetlenmektir. 

Artık Türkiye’nin hiçbir yerindeki işçi, emekçi, ücretli çalışan kendini yalnız, güçsüz hissetmeyecek. Sesini duyurması, sınıf mücadelesinde destek bulması ve birlik olması için Grev Gastesi yola çıkıyor." denildi.

Editör: Haber Merkezi