VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP’li Özalp Belediyesi tarafından her aşamasında kadınların yer aldığı seralarda ürünlerin hasadı yapılmaya başlandı.



JINNEWS'in haberine göre; Van’ın Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Özalp Belediyesi tarafından kadın eliyle üretimi sürdürülen seraların hasadı da kadınlardan soruluyor. İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyesi tarafından kurulan ve HDP belediyesinin sürdürdüğü organik üretim seralarının hasadı kadınlar tarafından yapıldı. Seralarda domates, biber ve salatalık gibi ürünlerin ekildiği  500 ve 2 bin metrekare üzerine kurulan  iki adet sera yaparak  bakım ve üretimini kadınlara devretmişti.


Çileklerin ikinci hasadı yapıldı


31 Mart seçimlerinin ardından seçilen HDP’li belediye yine kadın öncülüğünde üretimi esas alarak sürdürüyor.  Belediyenin yeniden görevlendirdiği kadınların yoğun emeğiyle seralarda bakımı yapılan çileklerin ikinci hasadı da yapıldı. Ekilen salatalık, domates ve biberler de yılın ilk hasadını verdi.


‘Arkadaşlarımızın kaldığı yerden devam ediyoruz’ 


Çalışmaları yerinde inceleyen Eşbaşkan Dilan Örenci, 2014 yılında başlatılan çalışmaya kalınan yerden devam ettiklerini belirtti. Seranın bir kadın çalışması olduğunu aktaran Dilan, “İkinci mahsulümüzü alıyoruz şu an. İlk mahsulü topladığımızda reçel yapmıştık. Kadınlar olarak topraktan koparılmaya çalışıldık ama koparılmayacağız. Arkadaşlarımızın kaldığı yerden devam ediyoruz. Bu bir kadın çalışmasıdır. Üç kadın arkadaşa teslim ettik. Kadınlar olarak daha da güçlenip toprakla olan bağımızı daha güçlü hale getireceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi