DERSİM - Asgari ücretin insanca yaşanacak bir düzeye yükseltilmesinin bu sene her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Genel-İş Dersim Şubesi, asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını istedi. 

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Dersim Şubesi, devam eden asgari ücret görüşmelerine ilişkin kent merkezinde bulunan Sanat Sokağı’nda açıklama gerçekleştirdi. “Yoksulluk boyumuz, saraylar boylarınızı aştı” pankartı açılan açıklamada, sık sık “Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz” sloganı atıldı.

YILIN 122 GÜNÜ VERGİLERE 

Açıklamayı yapan Şube Başkanı Şükran Yılmaz, işçi sınıfının bir yandan koronavirüs salgınıyla bir yandan da ekonomik krizin ağır yüküyle mücadele ettiğini belirtti. İşçilerin her gün sağlıklarını kaybetme tehdidi altında olduklarını söyleyen Yılmaz, enflasyon artarken işsizliğinde arttığını vurguladı. Ekonomik krizin yarattığı yoksullaşmaya karşı asgari ücretin insanca yaşanacak bir düzeye yükseltilmesinin bu sene her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Yılmaz, “Gelir adalet içinse vergide de adalet şarttır. Brüt asgari ücretin üçte biri vergi ve kesintilere gidiyor. Asgari ücretli bir işçi yılın 122 günü vergi kesintileri için çalışıyor” dedi.

NAKİT DESTEK 

Pandemi koşullarında işçilerin ciddi bir yaşam savaşı içinde olduğunun altını çizen Yılmaz, durum böyleyken asgari ücretlerin üzerindeki vergi ve kesintilerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Tüm ücretlerin asgari ücret gibi vergi dışı bırakılması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Vergide adaletin temeli az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasıdır. Asgari ücret bütün işçi ve memurlar için ortak saptanmalıdır. Bütçeden asgari ücrete nakit desteği sağlanmalıdır” diye belirtti. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi