İSTANBUL - Beşiktaş İskele Meydanı’nda kadınların el emeği ürünlerinin satışını sağlayan İstanbul Gönüllüleri Proje Koordinatörü Derya Komut, amaçlarının kentin 39 ilçesinde daimi kadın pazarları kurmak olduğunu söyledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan İstanbul Gönüllüleri, kadın emeği pazarını kurdu. 14 Aralık’ta Beşiktaş İskele Meydan’ında kurulan Pazar, 31 Aralık’a kadar açık olacak. Hafta içi her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olan pazarda, kadınların birbirinden renkli ürünleri stantlarda yer alıyor. El yapımı ürünlerin yanı sıra el sabundan kanaviçeye, porselenden takıya farklı kategorilerde ürün ve hediyelik eşyalar da satılıyor stantlarda. 

500 KADIN YARARLANACAK 

65 standın açıldığı Beşiktaş Meydan’ında iki gün arayla 500 kadının dönüşümlü satış yapmayı amaçlanıyor. Pazar, salgın ve ekonomik krizden kaynaklı sıkıntı yaşayan kadınlara az da olsa nefes aldırıyor. 

ÜRETİMİN PAZARLIĞI

İstanbul Gönüllüleri Proje Koordinatörü Derya Komut, proje kapsamında kurdukları pazarla kadınlara ekonomik destek sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Önceliği ihtiyacı olan kadınlara vermeye düşündüklerini söyleyen Komut, ancak salgından herkesin mağdur olmasından dolayı böyle bir ayrım yapamadıklarını aktardı.

Kadınların bir arada olduğu bir pazarın kurulmasından mutlu olduklarını ifade eden Komut, etkileşimlerin muhteşem olduğunu belirtti. Pazarda kadınlardan stant parası alınmadığını kaydeden Komut, “Az da olsa kadınların kazandıkları cebinde kalıyor. Buda bizleri mutlu ediyor. Alıcılarında yoğunlukta kadınların olması da çok güzel bir duydu” diye belirtti.  

AMAÇ 39 İLÇEDE KADIN PAZARI 

Komut, “Kadınlar elde ettikleri ürünlerin satışını yapamıyor. Biz biraz daha pazarlama ve satışa sunabilmeleri için yardımcı oluyoruz. Bununla hedeflerine ulaşmalarını sağlayacağız. Büyük pazarlarda yer almaları için bunun bir ön hazırlık olduğunu söyleyebiliriz. Kadınlar evde ürettiklerini pazarda satıyor.  Kadınları alıcı ile buluşturuyoruz. Bu Pazar, salgın ve ekonomik kriz nedeniyle kısa vadeli bir can suyu niteliğinde olacak. Amacımız İstanbul’un 39 ilçesinde sadece kadınlardan oluşan daimi kadın pazarları kurmak. Önemli olan kadınların ürünlerini sergileyebileceği alanlar yaratmaktır” diyerek amaç ve hedeflerini anlattı.

Pazarda satış yapan kadınlar da, el emeği ürünlerinin satışından duydukları mutluluğu paylaşarak, kadınlar için özgü Pazar alanlarının kurulmasını istedi. Kadınlar, hem salgından hem de ekonomik krizden kaynaklı zor durumda olduklarını, bu tür yerlerin kendilerine azda olsa nefes aldırdığını aktardı. 

MA / Semra Turan

Editör: Haber Merkezi