BATMAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek,  Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazetede yayımlanan valilik kararnamesiyle yaklaşık 3,5 yıldır Batman’da görev yapan Vali Hulusi Şahin Batman'dan ayrılmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Şimşek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazetede yayımlanan valilik kararnamesiyle yaklaşık 3,5 yıldır Batman’da görev yapan Vali Hulusi Şahin Batman'dan ayrıldı, yerine Eski Edirne valisi Ekrem Canalp atandı. Hulusi Şahin'in kentten ayrılması üzerine kimi kesimler karaları bağlarken, methiyeler dizerken bizler Eğitim Sen olarak, ilimizde Sayın Şahin’in görev yaptığı süre içerisinde "Amirin tarafsızlığı “,’Hukuk’un üstünlüğüne’ riayet etmediğini kamuoyu ile paylaşmak isteriz

*Hulusi Şahin'in Batman'a Geldiği günden, ayrıldığı güne kadar kendince STK'ları kategorize etmiş, Siyasi iktidara eleştiride bulunan ya da öneri sunan Emek Barış ve Demokrasi bileşeni Sendika, dernek, Vakıf ve Dernekleri görmezden gelmiş, bu ili ilgilendiren toplantıların hiçbirine davet etmemiş, görüş ve önerilerine baş vurmamış, onlarla hiçbir şekilde bir araya gelmemiştir. Hiçbir toplantıya davet etmemiştir. Adeta bir siyasi anlayışın temsilcisi gibi davranarak Devlet brokratı vasfını ikinci planda tutmuştur.

*Hukukun üstünlüğünü görmezden gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğu ilkesini göz ardı etmiş. Bu çerçevede üyelerimiz ile ilgili bağımsız mahkeme kararlarını uygulamayarak Anayasal hükümleri çiğnemekten geri durmamıştır.

*Sendikamıza karşı düşmanca bir tutum ortaya koymuş binlerce sendika üyemiz Sayın Şahin döneminde açığa alınmış, sürgün edilmiş ve cezalandırılmıştır.

*Eğitim yöneticiliği sınavına giren ve çok yüksek puanlar alan üyelerimizin neredeyse tamamını" mülakatla “için elenmesi için İl Millî Eğitim Müdürlüğüne talimat vermiştir. Bu yönüyle kul hakkı yemekten geri kalmamıştır.

*İlimizde kültür, sanat, spor ve bilimsel çalışmalarda üstün başarı göstermiş eğitim emekçilerine yönetmelik gereği verilmesi gereken ‘başarı belgesi’ ve ‘üstün başarı belgelerini’ verirken Vali Şahin adil davranmamış, Eğitim emekçileri arasında ayrım yapmayı kendisine görev bilmiştir. Bu çerçevede, Başarı belgesi almaya hak kazanan sendika üyelerimizin isimlerini hep çizmiştir. Ayni projelerde görev alan diğer sendika üyelerine karşı sendika üyelerine karşı ortaya koyduğu yaklaşımı sendika üyelerimize karşı ortaya koymamıştır. Bu yönüyle mahiyetindeki personeli "liyakat" esaslarına göre değil "sadakat “esaslarına göre değerlendirmiştir.

*Sayın Vali Anayasanın 34.Maddesi ile güvence altına alınan, ’Gösteri ve yürüyüş hakkını’ Anayasanın 26.maddesi ile güvence altına aldığı "Düşünce ve ifade özgürlüğü “hakkını hep görmezden gelmiştir. Sürekli keyfi bir şekilde ilimizde bu hakları askıya alan talimatlar vermiştir., Sendika ve konfederasyonumuzun üyelerine yönelik haksızlıkları, protesto etkinliklerine polisi saldırtmış, bizleri güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirmekten kaçınmamıştır. Yine Anayasanın 51. Maddesi ile güvence altına aldığı Sendikal haklarımızın kullanımını engellemiş, Sendika binalarımıza astığımız pankartlara dahi tahammül edememiş ve bizlere para cezası kesme talimatları vermiştir. Bu saydıklarımızın dışında sayamadığımız onlarca hak ihlali Vali Hulusi Şahin döneminde yaşanmıştır. Bu hususlar daha önce tarafımızca çok kez kamuoyu ile paylaşılmış, ancak bu vesile ile bir kez daha kamuoyu ile paylaşmayı görev biliriz. Ilimize yeni atanan Sayın Ekrem Canalp valimizden de ‘Amirin Tarafsızlığı ilkesini layık-ı veçhile uygulaması adına, maiyetindeki memurlara tarafsız ve adil davranması gerektiğini hatırlatarak, ilimize güzel eserler bırakmasını temenni eder. Görevinde başarılar dileriz." dedi.

Editör: Haber Merkezi