ANKARA - HDP Ankara İl Örgütü, iktidarın tekçi politikalarına karşı, demokratik ittifakı genişletmek ve yeni yaşamı inşa etmek için 10 Nisan’da yapılacak il kongresine katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nün 10 Nisan’da yapılacak olan 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne ilişkin kongrenin hazırlık komisyonu Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Genel Merkez’inde açıklama yaptı. “Umut ve Cesaretle Faşizme Karşı Örgütleniyor, Özgürlüğe Yürüyoruz. Şimdi Ankara’da HDP Zamanı” yazılı pankartının asıldı.

‘YENİ YAŞAMI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

HDP Parti Meclis (PM) üyesi Emir Ali Türkmen ileriki sürecin nasıl inşa edileceği üzerine toplandıklarını ifade etti. Türkmen, idealler için kavgaların verilen zor zamanlardan geçtiklerini diye belirtti. HDP’ye yönelik baskıları ve siyasi operasyonları hatırlatan Türkmen, “Mücadeleyi inanç olarak kabul etmiş topluluklarla birlikte bu ablukayı dağıttık. Özgürlük ve demokrasi mücadelesini bu topraklarda yeniden sahiplenecek, yeni yaşamı birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘TEKÇİ POLİTİKALARA KARŞI HDP ZAMANI’

AKP’nin, tekçi, otoriter sistemi karşısında HDP’nin çoğulcu fikriyatıyla var olduğunu belirten Türkmen, HDP’nin toplumsal mücadeleyle saray rejimini tasfiye etmek için, en geniş demokratik ittifak zeminleri kuracağını söyledi. Türkmen, “Eşit yurttaş olmadığımız sürece, devletin hiçbir baskısına rıza vermeyeceğiz. Tarih bize, gelecek kuşaklar için mücadele sorumluluğu vermiştir” dedi. Türkmen, kongreye katılım çağrısı yaptı. (MA)

Editör: Haber Merkezi