ÖTEKİLERİ GÜNDEMİ/BURSA - Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde 85 hafta boyunca sürdürülen Adalet Nöbeti, bundan sonra Bursa’da devam edecek.


Mezopotamya ajansının haberine göre: Barolarının çağrısıyla her ay bir ilde tutulacak olan “Adalet Nöbeti”nin’ ilki Bursa Adliyesinde tutuldu. İstanbul, Ankara, Aydın, Antalya, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Van, Kocaeli ve Yalova Baro başkanları ile yöneticilerinin katıldığı nöbete çok sayıda avukat da katıldı.


Bursa Adliyesi önünde açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, “6 Nisan 2017 tarihinde başlatılan adalet nöbetinin ilk gününden itibaren destekçisi ve katılımcısı olduk. İstanbul Çağlayan Adliyesinde 85 hafta boyunca yakılan bu büyük hak arama mücadelesi meşalesini bugün itibariyle devralan ilk baro olmanın gururunu yaşıyoruz. Adalet nöbetini her ay başka bir baromuzun ev sahipliğinde tutmaya devam edeceğiz” dedi.


‘ŞİMDİ YARGININ KENDİSİ YOK’


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Sıkıyönetim mahkemeleri döneminde özel yetkili mahkemeler döneminde bundan daha kötüsü olamaz dedim ama bu yaşadığımız dönem en kötüsü” diye belirtti. “Geçmişte Türkiye’de bir yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı sorunu vardı” diyen Tanrıkulu, “Ama şimdi yargının kendisi yok” diye belirtti.


‘HER ANLAMIYLA ADALETİ YİTİRDİK’


2017'de açıklanan verilere göre, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü endeksinde iki sıra gerileyerek 113 ülke arasında 101. sıraya gerilediğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, “Bizler eğer adaleti bu ülkede tesis edemezsek binlerce güvenlik önlemi, güvenlik gücüyle bu ülke yönetilmeye çalışılır. Maalesef bu ülkede her anlamda adaleti yitirmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.


Adalet Nöbeti'ne katılan diğer illerin Baro başkan ve yöneticileri de kısa bir açıklama yaptıktan sonra avukatlar tarafından 2019 yılı ocak ve şubat aylarını kapsayan bir rapor dağıtıldı. Dağıtılan raporun her ay güncellenerek tekrar dağıtılacağı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi