• DOLAR 32,50 %-0.05
  • EURO 34,92 %0.09
  • ALTIN 2.421,55 %-0.05
  • BİST100 10.046 %-0.37
  • BITCOIN 57.780 %-3.71
  • ETHERIUM 2.963 %-0.67
18°

Jojo Tavşan: Bir tavşanın gözlerinden Hitler ve savaş vizyonda

    ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Taika Waititi'nin Oscar’da çok sayıda adaylık kazandığı Hitler'i bugünün mizah anlayışı üzerinden eğlenceli, renkli bir hikaye ile eleştirdiği film 'Tavşan Jojo' haftanın flmi. Artı Gerçek'in haberine göre; Bu hafta vizyona giren 2'si yerli 6 film arasında Fransa yapımı Sefiller, Uluslararası En İyi Film ve En İyi Belgesel kategorilerinde Oscar adaylığı kazanan belgesel Bal Ülkesi ve Taika Waititi'nin filmi Tavşan Jojo haftanın en iyileri.

Yayınlanma
29 Gösterim



 

 

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Taika Waititi'nin Oscar’da çok sayıda adaylık kazandığı Hitler'i bugünün mizah anlayışı üzerinden eğlenceli, renkli bir hikaye ile eleştirdiği film 'Tavşan Jojo' haftanın flmi.





Artı Gerçek'in haberine göre; Bu hafta vizyona giren 2'si yerli 6 film arasında Fransa yapımı Sefiller, Uluslararası En İyi Film ve En İyi Belgesel kategorilerinde Oscar adaylığı kazanan belgesel Bal Ülkesi ve Taika Waititi'nin filmi Tavşan Jojo haftanın en iyileri.

SEFİLLER

Cannes Film Festivali'nden Jüri Ödülü kazanan film, aynı zamanda Fransa’nın Oscar adayıydı. “Kötü bitki veya kötü insan diye bir şey yoktur. Sadece kötü yetiştiriciler vardır.” diyen film Victor Hugo’nun ‘Sefiller’ romanından da referanslar gösteriyor. Polis memuru Stéphane'ın yeni atandığı Paris banliyölerinde, iş arkadaşları kadar acımasız, vatandaş kadar öfkeli olamama hali sonucu yaşadıklarını anlatan filmi Ladj Ly yönetiyor.

BAL ÜLKESİ

Uluslararası En İyi Film ve En İyi Belgesel kategorilerinde Oscar adaylığı kazanan belgeselin yönetmen koltuğunu Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov paylaşıyor. Belgeselde Balkanlar’ın dağ köyünde annesiyle birlikte yaşayan Hatice’nin hikayesi mercek altına alınıyor. Arıcılıkla geçinen, Hatice’nin, bir masal gibi anlatılan hayatını  İnsanın doğa ile kurduğu dürüst ilişki, ev sahibinin misafire beslediği yabancılık duygusu ve çok güzel görüntüleri ile haftanın en izlencek yapıtı.

ELTİLERİN SAVAŞI

Gupse Özay, görümceden 3 yıl sonra şimdi de “eltiler”i savaştırıyor. Onur Bilgetay’ın yönettiği filmde Gupse Özay’ın eşini Ferit Aktuğ, eltisini Merve Dizdar canlandırıyor. İlk doğuran geline büyük dairenin verileceğini müjdeleyen kayınvalide rolündeyse Füsun Demirel var. Uraz Kaygılaroğlu da diğer talihsiz eş rolünde.

TAVŞAN JOJO

Taika Waititi yeni filmi ile Oscar’da bolca adaylık kazandı. Mizah penceresini kendine has üslubuyla aralayan yönetmen “Aylak Vampirler” filmi ile birçok sinema severin kalbini kazanmıştı. Yahudi soykırımı ve Hitler eleştirisi yapan onlarca filmin yanında, bu kez bugünün mizah anlayışını yansıtan, eğlenceli, renkli, sevimli bir hikaye anlatılıyor. Ancak gerçeğin acı tarafı bir zaman sonra ateşten bir halı gibi seriliyor gözler önüne... 10 yaşındaki Jojo’nun kusursuz Alman olmak için kendisi gibi çocukların eğitildiği bir kampa gitmesinin ardından yaşananları anlatan filmde Taika Waititi, Jojo’nun hayali arkadaşı Adolf’u canlandırıyor. Waititi mizahı bir geçiş aracı olarak kullanıyor. Dönemin vahşetine bire bir ortak etmeden yaşanan tüm katliamın dünyanın ünlü narsist kişilik bozukluğuna sahip müsebbibi Adolf Hitler’i bir komedi aracına dönüştürerek yapıyor bunu hem de. Çünkü karşımızdaki figür, aklın mantığın alamayacağı fikirlerle yoğrulmuş ve eyleme geçmiş birini temsil ediyor. Filmde Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Rebel Wilson gibi isimler de yer alıyor.

AŞK TESADÜFLERİ SEVER 2

1963... Zor zamanlar... İstanbul’da başlayan, büyüyen ancak siyahla beyaz gibi ayrılan ailelerin görüşleri nedeniyle ayrı düşen bir aşkın hikayesi geliyor önce. Sonra 2011’in Ankara’sında başka bir aşkın tohumları atılıyor. Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz 60’lı yılların kahramanları, Nesrin Cavadzade ve Yiğit Kirazcı ise 2011’in... Filmin özü, tesadüf tabii. Sürprizli, biraz gözyaşı, biraz tebessümlü anların toplamı. Yönetmen koltuğunu Ömer Faruk ve İpek Sorak paylaşıyor. Zuhal Olcay, Uğur Polat, Levent Can, Erkan Can, Türkü Turan, Hülya Gülşen, Eli Mango da oyuncu kadrosunda.

GÜLLER ÜLKESİ: DAMASCENA

Yönetmenliğini Todor Anastasov ve Alexander Smolyanov'un üstlendiği filmde Veselin Plachkov, Dimitar Banenkin ve Neda Spasova başrolü paylaşıyor. Film, Gül Vadisi’nde büyüyen, yerel gül fabrikasında çalışırken hayalinin ilk adımını atıp ilk bağımsız gül yağı damıtma tesisini kuran Techo’nun hikayesini anlatıyor.

 



 
Editör: Haber Merkezi
Yorumlar