ANTALYA- Hükümet ve Memur-Sen arasında varılan TİS mutabakatına tepki gösteren KESK Antalya Şubeler Platformu, kamu emekçilerini 27 Ağustos’taki iş bırakma eylemine katılmaya çağırdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu, hükümet ve Memur-Sen arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde varılan mutabakata ve açıklanan zam oranlarına düzenlediği açıklamayla tepki gösterdi. Antalya Defterdarlığı önünde yapılan açıklamada, “20 milyonluk kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan sözleşmeyi kabul etmiyoruz” pankartı açıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekilli Kemal Bülbül’ünde katıldığı açıklamada konuşan Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler sonucunda imzalanan TİS mutabakatını “ölümü gösterip sıtmaya razı etmek” olarak nitelendirdi.

Sönmez, “Hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmekle görevli olduğumuz 5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisinin sesi olmayı sürdüreceğiz. Bu görev sorumluluğun bir adımı olarak tüm kamu emekçilerini, kendilerine dayatılan sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatına karşı tepkilerini göstermek üzere üretimden gelen gücümüzü kullanmaya, 27 Ağustos 2021 Cuma günü bir günlük hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırıyoruz” dedi. (MA)

Editör: Haber Merkezi