Uluslararası güçlerin ve bölge devletlerinin Suriye’deki kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu durumun Suriye savaşını derinleştirdiğini belirten Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı İbrahim El Kaftan, savaşın çözümü için dış devletlerin Cenevre ve Astana’da yürüttüğü görüşmeler yerine Suriye’deki tarafların ulusal bir konferans gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye Gelecek Partisi Başkanı İbrahîm El Kaftan, bölgedeki gelişmelere ilişkin Hawar Haber Ajansı ANHA’ya konuştu.

ABD ve Türkiye’nin Mınbiç için vardığı anlaşmanın bölgenin güvenliği ya da istikrarını değil her iki devletin menfaatlerini korumak için yapıldığını vurgulayan El Kaftan, “YPG güçlerinin Mınbiç’ten çıkarılmasını istemişler. Kentte zaten YPG güçleri yok ki. YPG, Mınbiç’in özgürleştirilmesi amacıyla teröre karşı yürütülen operasyonda Mınbiç Askeri Meclisi’ne destek sunmuştu. YPG güçleri, Mınbiç Askeri Meclisi’ne askeri eğitim ve destek verdikten sonra 2016 yılında kentten çıkmıştı” dedi.

‘ABD VE TÜRKİYE ARASINDA DERİN KRİZLER VAR’

ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmanın basından duyurulduğunu ve taraflara bilgi verilmediğine dikkat çeken El Kaftan, “Bu anlaşmanın içeriği konusunda bilgilendirme yapılmadı. Sadece bir tarafın söylemlerini duyduk” dedi. Her iki NATO üyesi ülke arasında Fethullah Gülen, S-400 füzeleri gibi konularda derin krizler yaşandığını ve ertelenmiş daha birçok sorunun bulunduğunu belirten El Kaftan, Mınbiç’in iddia edilenin aksine Mınbiç halkı tarafından savunulduğunu ve yönetildiğini vurguladı.

Suriye halklarının saldırılar karşısında birlik olduğunu ve bölünmeyi hiçbir zaman istemediğini belirten El Kaftan, “Halkların ortak yaşam için verdiği mücadelede bu güne kadar hiçbir sorun yaşanmadı. Halkların ortak yaşamı Suriye savaşının çözüm yoludur” dedi.

ULUSAL KONGRE ÇAĞRISI

Dünya devletlerinin Suriye’deki menfaatleri doğrultusunda bölgede yürüttüğü politikaların Suriye savaşını derinleştirdiğini belirten El Kaftan, savaşın çözümü için dış devletlerin Cenevre ve Astana’da yürüttüğü görüşmeler yerine Suriye’deki tarafların ulusal bir konferans gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, Suriye’deki tüm taraflara çağrıda bulundu kaynak: Artı Gerçek
Editör: Haber Merkezi