ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- İlk şiir "Hasret Benim İsim", "Saudade"‘la kendine ait bir dile ve okur kitlesine ulaşan  Selvi Uygar'ın yeni  şiiri “ Zarf AcıUS Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

Tanıtım bülteninden:

Bir rıhtımın tahtaları gıcırdar şimdi Bir kapı aralanır arkan dönük Son bir kez olsun bakmazsın Alır götürür zaman seni Gün olur dönsen de dönmesen de Bekleyeceğim gittiğin o yerde Her zaman hayatın bir kitap okuduğunda değişmez, bazen de yazdığında değişir. Bir kapı aralanıp rıhtımın tahtaları gıcırdadığında bitmez hayat belki de tam orda başlar, bitti dediğinde. Eteğindeki fotoğraflar tek tek dökülür, hepsini suya verirsin. Dizlerinin üzerinde kaldığın resimdir son noktayı koyan. Ve her son bir başlangıçtır belki de... Zarif Acı hepsine şahitti. Başlangıca, sürece, bitişe... Fransızca’da muhteşem bir söz “La Douleur Exquise” Asla birlikte olma ihtimalinin olmadığı imkansız birine aşık olmanın verdiği acıya, üzüntüye deniyor. Zarif Acı... Erdinç Ozan’a ve US Yayınları’na teşekkür ediyorum. Selvi UYGAR

Öz Geçmiş

Selvi Uygar 5 Ağustos 1971 tarihinde Giresun’da doğmuş; İlk, Orta ve Lise öğrenimini Giresun Dereli ilçesinde, Üniversite eğitimini Sınıf Öğretmenliği üzerine, Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Yirmi sekiz yılı aşkın süre boyunca Giresun’da, Bartın’ın köylerinde ve Kocaeli’de sınıf öğretmeni olarak görev yapmış; son görev yeri olan Yalova’nın Çınarcık ilçesinde emekli olmuştur. Edebiyatla ve şiirle yolculuğu lise yıllarında başlayan şairin bu yolculuğu edebiyat çevresinin telkinleriyle günümüze ulaşarak şiire tekrardan yönelmesi için teşvik olmuştur. Günümüzde edebiyat ile yakından ilgilenmekte, edebiyatın çeşitli alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Ağırlıklı olarak hasret, ayrılık ve aşk temalı şiirleri ile bilinip ünlenen bir şair olmasının yanında toplumsal şiirleri de dikkat çekmektedir. Şiirlerinde çoğunlukla lirizm, coşku ve duygu ön plandadır. Hasret Benim İşim ve Saudede adlı şiir kitaplarından sonra yayımlanan üçüncü kitabı Zarif Acı’dır. Şiirlerinin yanında Yeşil Üzüm Somun Ekmeği ve Züleyha adlı kısa hikayeleri çeşitli dergilerde yer almıştır. Şiirleri ise edebiyat dergileri ve edebi içerik üreten mecralarda yayınlanmaktadır. Bununla birlikte şair radyo programlarında söyleşiler vermekte, müzik ve şiir dinletileri düzenlemektedir. Yazın hayatına geç yaşlarda başlayan şairin Eskişehir Sanat Derneği ve Yunus Emre Şiir Ödülleri başta olmak üzere çeşitli ödülleri bulmaktadır. Selvi Uygar, biri kız üç evlada sahiptir.

Editör: Hamza Özkan