DİYARBAKIR/BİSMİL ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Kayyım atamalarının "Demokratik siyasete güveni ve tahammüllü olmayan iktidar sahiplerinin kendisini var etmek için halkımızın kazanımlarına dönük" olduğunu belirten Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, "Kayım Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Allah’ın lütfu” dediği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile önü açılan kayyım atamaları, iktidarın politikası haline geldi. OHAL ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeki 102 belediyeden 96’sına kayyım atayan AKP, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası kazanamadığı belediyelere, bir kez daha kayyım atamalarıyla el koydu. HDP’nin 31 Mart seçimlerinde yüksek oy oranlarıyla kazandığı 6 belediyeye “KHK” gerekçesiyle el koyan AKP, 19 Ağustos 2019’da kayyım atamalarına başladı. 

AKP’nin 19 Ağustos’ta HDP yönetimindeki Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınmasıyla başlayan kayyım darbesinde, toplam 45 HDP’li belediyeye kayyım atandı. 4 milyon 356 bin 819 seçmenin iradesinin gasp edildiği politikayla belediyelere atanan vali ve kaymakamlar, Kürtlerin sembol isimlerinin yer aldığı tabela, levha ve anıtları kaldırdı, çok dilli belediyecilik yerine “tek dilli” belediyeciliği getirdi, kadın kurumlarına erkekleri atadı, adrese teslim ihalelerle kaynakların yandaşlara aktarılması Sayıştay raporlarına yansıdı. 

İktidarın ikinci kayyım darbesi üzerinden geçen 3 yılı, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan  Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz konuştuk;  Ayaz, "Demokratik siyasete güveni ve tahammüllü olmayan iktidar sahiplerinin kendisini var etmek için halkımızın kazanımlarına dönük gerçekleştirdiği Kayyım darbe politikalarının 7’inci yılını geride bırakmış bulunmaktayız.  Geçen bu 7 yıllık süreç, halkımızın kimliğini, kültürünü ve dilini inkâr ederek asimilasyon politikalarını katlayarak arttırmıştır.

"Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen “Kayyım Politikası” Dünya’da ve Türkiye’de ibretlikle izlenmektedir"


Yine geçen bu zaman diliminde çöktürme planının devamı olarak hukuksuz gözaltılar ve tutuklamalar, toplumsal değerlerimize hakaretler ve yok saymalar, halkların kazanımlarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmeler, usulsüz ihaleler ve daha nice ibretlik uygulamalarla kayyım politikaları halen devam etmektedir.  Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen “Kayyım Politikası” Dünya’da ve Türkiye’de ibretlikle izlenmektedir. 


Özellikle Bismil İlçemizde, akıllara ziyan uygulamalarla, ilçe halkının kazanımı olan her şey yandaşlara bölüştürülerek ziyan edilmektedir. Halka ait olan Belediye hizmet binasının,  İlçe emniyet müdürlüğüne devredilmesi,  Kadın Kültür merkezinin, Belediye hizmet binasına çevrilmesi,  halka ait belediye bütçesinin Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet’e karşılıksız aktarılması bunlardan sadece birkaç tanesidir.
Yine halkın belediyesine ait olan araçların ve personelin başka kurumlara tahsil edilmesi, eğitim alanları olarak belirlenen “İmar Alanlarının” yandaş müteahhitlere peşkeş çekilerek sivil yapılaşmaya açılması, Türkiye’nin başka bir İlinde iktidar Milletvekilinin yakınının Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden memur kadrosuna alınarak başka bir İl’de devlet kurumuna atanmasının yapılaması kayyımın kirli politikalarındandır.


 Halkımızın kazanımları ve değeri olan Dil ve Kültür kurumlarının kapatılması, park ve cadde isimlerinin değiştirilmesi, kırsal mahallelerimize hiçbir hizmetin götürülmemesi adeta halkımız kendi kaderine terk ederek cezalandırmaktadır.
Hiçbir hizmetin yapılmadığı İlçemizde belediye bütçesinin bitirilerek, belediyenin ağır bir şekilde borçlandırılması yolsuzluk, rant ve talanın geldiği boyutu gözler önüne sermektedir.
Takdir edersiniz ki, adeta halkımızı cezalandırma ve kazanımlarını yok sayma politikalarını hayata geçiren kayyumları halkımız, yakından izlemektedir.  Bu faşizan ve yok sayma politikalarına karşı halkımız ilk seçimde gereken cevabı verecektir.  İradesini yok sayanlara karşı, onurlu duruşu ve mücadelesi ile kendi seçilmişlerinden yana irade beyan edeceklerinden kesinlikle hiçbir kuşkumuz yoktur.
Kazanan daima demokrasiye güvenen Türkiye halkları ve demokratik siyaset yürütücüleri olacaktır. Bir kez daha Kayyım Darbelerini ve Kayyım zihniyetini kınıyorum." dedi. 

Merhaba sevgili okur; dünden bugüne, bugünden yarına;  emeğiniz, dayanışmanız ve duyarlığınız için bir kez daha teşekkür ederiz

Ötekilerin Gündemi dezavantajlı grupların sesi oluyor. Diyarbakır'da faaliyet gösteren gazete sesi ulusal medyada duyulmayan kesimlerin haberlerini yaygınlaştırıyor.

Sizler de kanalımıza abone olabilir, Sosyal Medya Hesaplarımızı takip edebilirsiniz ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz..


➤Abone butonu üzerinden bize destek olabilirsiniz:
https://www.youtube.com/channel/UCmKl...

➤Ötekilerin Gündem'ine destek olmak için:
https://www.otekileringundemi.com/

Bizi takip edin:

➤Web Sitesi:https://www.otekileringundemi.com/

➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/OtekilerinG

➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/OtekilerinG/

➤Resmi Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

➤Resmi Linkedin Hesabı: https://www.linkedin.com/in/%C3%B6tek...

➤Resmi E.Posta adresi:[email protected] [email protected]


                                                                                                                                

Editör: Haber Merkezi