HABER MERKEZİ - Milli Gazete'nin hedef gösterdiği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersi hakkında soruşturma başlatıldı.

Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete'nin hedef gösterdiği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersinin içeriğine ilişkin soruşturma başlatıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde okutulan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersi aleyhine yapılan haberin ardından üniversite aldığı kararla soruşturma başlatırken, gazete ise bu kararı “gazetecilik başarısı” olarak kutladı. 

Üniversitenin açıklamasında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersinin, başka üniversitelerde zorunlu olmasına karşın SBÜ müfredatında seçmeli ders olarak okutulduğu" belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA 

Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi: "Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak aile yapımızı, toplumsal değerlerimizi hedef alan, örf, adet ve kadim geleneklerimize, dini ve milli değerlerimize zarar veren hiçbir ders içeriğini kabul etmemiz, izin vermemiz, hoş görmemiz veya onaylamamız asla mümkün değildir. Müfredat dışında olduğu düşünülen konuşma ve anlatımlar hakkında ilgili fakülte Dekanlığımız tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ders bahanesiyle de olsa milli ve mukaddes değerlerimizin tartışma konusu yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. Gençlerimizi milli duygularla yetiştirmeyi ilke edinen üniversitemizin aynı hassasiyetleri taşıdığının ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmekte olduğunun bilinmesini arzu etmekteyiz."

Üniversitenin bu açıklaması üzerine Milli Gazete'de "Son ders! Millî Gazete’den bir gazetecilik başarısı daha!" başlıklı yeni haberinde gelişmeden duyulan memnuniyet ifade edildi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi