ADANA - Yüreğir Yeşilbağlar İlkokulu’nda çocuklarının sağlıksız koşullarda eğitim almasına isyan eden veliler, görüşmek istedikleri okul müdürü tarafından azarlanarak, dışarı çıkarıldıklarını söyledi. 

MA'nın haberine göre; Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan Yeşilbağlar İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin velileri, pandemi tedbirlerinin alınmamasına tepki gösterdi.  Okul önünde bir araya gelen veliler adına açıklama yapan Metin Yalçın, 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda idarenin sorumluluğunu yerine getirmediğini belirterek, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için çocuklarının sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü söyledi. 

MÜDÜR’DEN VELİLERE TEHDİT

Çocukların sağlığının tehlike altında olduğuna dikkati çeken Yalçın, “Sınıfta olan klima bozuk ve su akıtıyor, çocuklar kayıp düşüyor. Dün müdürün yanına çıktık ve bu konuyu dile getirdik ancak müdür sınıf aidatı vermediğimiz için bizi azarladı ve dışarı çıkmamızı istedi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edeceğimizi söyleyince bağırıp, çağırarak ‘defolun kime şikayet ediyorsanız edin’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Tek taleplerinin çocuklarının sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim almaları olduğunu söyleyen Yalçın, yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesini istedi. 

Editör: Haber Merkezi