Ankara'dan tüm dostlara sevgilerimle, bu hafta sonu yaklaşan Yerel seçimlere katkı olması dileğimle teğmenli ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Gördüğüm kadarıyla Bitlis ili ve ilçeleri için aday adayı enflasyon’u yaşanmaktadır.

Ankara'dan tüm dostlara sevgilerimle, bu hafta sonu yaklaşan Yerel seçimlere katkı olması dileğimle teğmenli ve düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Gördüğüm kadarıyla Bitlis ili ve ilçeleri için aday adayı enflasyon’u yaşanmaktadır. Tüm il ve ilçelerde toplam belirlenecek 6 adaya ihtiyaç var. Oysaki şimdiden yüzlerce aday başvurusu söz konusu olmuş bile.

Bir yanı ile sevindirici, ancak bir yanı ilada düşündürücü ve bir kadarda acı. Çünkü sistemle entegre olmayanların hepsi hayal kırıklığına uğrayarak, saf dışı edileceklerdir.

Umarım bu süreçte tüm aday adayları sağduyulu davranarak, biri birlerini kırmadan, yarışırlar. Deneyimli biri olarak, Naçizane tavsiyem adaylığın bir iş ve işçi bulma kurumu olmadığını bilmenizdir.

Tıpkı işe alınırken torpillerin yarıştığı gibi burmada, torpiller yarışacak, ayrıca yalakalık yapacaklar öne çıkacaktır. Şimdiden hayal kırıklığına uğramamanız için siz dostlarıma arkadaşlarıma tecrübe ve deneyimlerimi iletmek istedim. Çünkü emekle, hak etmekle, liyakat esasına dayandırmakla, temayül yoklaması ile hiç bir alakası yok.

Tüm adaylara, özellikle HDP kanadında yer alan arkadaşlara Naçizane önerim şudur. Kriterlere uygun olduklarını düşündükleri. Temayül yoklamasından öne çıktıkları düşünülen ve aday edilen, kazandırılıp milletvekilleri yaptırılan aynı zamanda, 2.cif ve 3.cuk sırada yer aldığı halde kazanamayan adayların görevlendirilerek, il ve ilçelerimize aday gösterilmelerini öneririm.

Zira milletvekili olarak Ankara'da bir işe yaramıyanların belediyelerde halkımıza memleketimize yararlı olacağına inanıyorum. En azından yerelde onları överek göklere çıkaran, etraflarında pervane olup dönenlerde, görürler belki bir öz eleştiride bulunurlar umarım.

Ayrıca liyakat ölçülerine, hiç bir siyasi kriterlere uygun olmayan kişilerin olmasında katkı sunan yereldeki arkadaşlar, bunlardan medet umarak bugün aday adayı olmayı düşünenler varsa eğer, şunu unutmasınlar ki kendine faydası olmayanın, bugüne kadar hiç bir varlık gösteremeyenlerin sizlerde faydası olmayacaktır.

Yazıma burada son verirken, yarın bir fıkra ile tüm saygın, elit, kimliğini ve kişiliğini onuru ile korumuş. Anlı açık dik duruşu ile bilinen, menfaatler uğruna eğilmemiş ezilmemiş, hayatından ödün vermemiş, dostlarımı yoldaşlarımı, kardeşlerimi, öğrencilerimi. Sevgi ile saygı ile kucaklıyorum.

Yarınki yazımda (fıkra yazımda)buluşmak üzere Hoşça kalın