DOĞANIN YASALARIYLA DEĞİL, İKTİDARIN HUKUKSUZLUKLARIYLA MÜCADELE ETMEK BİR ERDEMDİR OHAL sürecinde ihraç edilen biz KESK üye ve yöneticileri, değerlerimize ve inançlarımıza bağlılığımızı her platlatformda ifade etmekteyiz. Bir yıl da, bin yıl da yaşasak; barışın, bir arada birlikte kardeşçe yaşamın, anadilinde eğitimin ve demokrasinin hayat bulması için fiili meşru mücadelenin olduğu her yerde her daim, ön saflarında yerimizi alırız.

 

 

 

DOĞANIN YASALARIYLA DEĞİL, İKTİDARIN HUKUKSUZLUKLARIYLA MÜCADELE ETMEK BİR ERDEMDİR

OHAL sürecinde ihraç edilen biz KESK üye ve yöneticileri, değerlerimize ve inançlarımıza bağlılığımızı her platlatformda ifade etmekteyiz. Bir yıl da, bin yıl da yaşasak; barışın, bir arada birlikte kardeşçe yaşamın, anadilinde eğitimin ve demokrasinin hayat bulması için fiili meşru mücadelenin olduğu her yerde her daim, ön saflarında yerimizi alırız. Asla geri çekilmeyiz, değerlerimizden, inançlarımızdan asla vazgeçmeyiz. Biliyoruz ki evrensel hukukun ve temel insan haklarının güvencesinde olması gereken taleplerimiz, ne yazıktır ki ülkemizde suç kapsamında değerlendirilmektedir.

Hukukun, ahlakın, vicdanın siyasal iktidar tarafında ayaklar altına alındığı ve siyasal iktidarın bu kabul edilemez tutumunu; dönek, satılık, yalaka havuz medyasının yalan, yanlış haberlerle sürekli desteklediği ve bir algı oluşturulmaya çalışıldığı demokratik kamuoyu tarafında bilinmektedir. Ve yine siyasal iktidar, devletin bütün fiziki, zor aygıtlarını kullanarak toplumsal muhalefetin büyümesini açıkça engellediği gerçeği ile karşı karşıyayız.

Pir Sultan Abdal derki “Koyun beni hak aşkına yanayım/ Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan/ Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım/ Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.” Yaşım elli dört. Eğilmeden, bükülmeden, el etek öpmeden, itaat etmeden ve dönmeden çoktan geçmişim hayatın ortasını. Kısacası zikzaklarım olmadı ve asla olmayacaktır. Zikzakları olanlar, yanardönerler, aldatılanlar, her şeyi para ve iktidarla eşitleyenler;

• İnsanları açlık, yoksulluk ve güvencesizlik üzerinden terbiye etmeye çalışanlardır.
• İnsanları sürgün ederek, açığa alarak, ihraç ederek biat etmeye zorlayanlardır.
• İnsanları ayrıştırıp kutuplaştırarak, ötekileştirerek OHAL ve KHK’lerle korkutarak iktidarda kalmayı başarı sayanlardır.
• Tarımı, hayvancılığı bitirip ülkeyi tümüyle dışa bağımlı hale getirenlerdir.
• Dereleri, ormanları, limanları özelleştirenlerdir.
• Yoksullara şükretmeyi, yandaşlara kaynak aktarmayı marifet sayanlardır.
• İşçilerin, emekçilerin ekonomik, demokratik taleplerini şiddetle bastıranlardır.
• Kadın katliamlarını, işçi katliamlarını kader, fıtrat olarak görenlerdir.

Dünya, hem kendi ekseni etrafında dönüyor, hem de güneşin ekseni etrafında dönüyor. Dünya, varsın kendi ekseni etrafında istediği kadar dönsün, Dünyanın bu dönüşüne kimsenin lafı, sözü olmaz. Ancak güneşin ekseni etrafında dönmesi, ülkemiz insanları ve özellikle iktidarı kutsayanlar için iyi bir örnektir.
Faşizmin her türlü evresinin üzerimizde hayat bulduğu bu dönemde, OHAL’in ürünü olan KHK’lerle yüzbinlerce insanın açlığa mahkum edilmesini insan hakları ile nasıl bağdaştırdıklarını veya nasıl bir bağ kurduklarını açıkça merak ediyorum. Tv ekranlarında ülkede olmayan bir hukuktan ve ileri bir demokrasiden 24 saat söz edilmesi, para ve iktidarın gücüne boyun eğen havuz medyasının hukuktan ve ahlaktan nasibini almadığını ortaya koymaktadır.

Hayatın cilveleriyle değil, siyasal iktidarın zorbalıklarıyla, doğanın yasalarıyla değil iktidarın hukuksuzluklarıyla mücadele etmek bir erdemdir. Bu erdemi taşıyan insanlara bin selam olsun.

Dönen yuvarlak dünyada, anne ve babalara büyük görev, büyük sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarımıza yaşanabilir bir coğrafya ve onurlu bir gelecek bırakabilmek için, güç ve çıkar etrafında dönen olmaktan bir an önce vazgeçilmelidir. Çocuklarımız için bu konu hayati bir önem taşımaktadır. Anne ve babalar çocuklarının geleceklerine, çocukların çığlığına ses olmak zorundadırlar.

Siyasal iktidarı güç olarak gören ve bu güç etrafında dönenlere hatırlatmak lazım ki, sayınızda beklenenden fazla bir artış olduğunda daha çok dönmeniz istenecektir. Farkına varmadan fırıldak olacaksınız.

Erdemli İnsanlar olarak kalmanız dileğiyle…

Ahmet KARAGÖZ