GİTTİ GİDİYOR CHPTürkiye'nin siyasi tarihine baktığınızda Osmanlı'dan gelen saray entrikalarının devamına adım başı rastlarsınız. .

GİTTİ GİDİYOR CHP
Türkiye'nin siyasi tarihine baktığınızda Osmanlı'dan gelen saray entrikalarının devamına adım başı rastlarsınız..Türkiye siyaseti bu hastalığı bir türlü söküp içinden atamadı..Bu nedenle siyasi yaşamı şekillendirirken tercih ettiği tek yol kirlilik üzerinden rakiplerini ekarte etmek ve buradan siyaset devşirmektir..Hal böyle olunca hiç bir zaman sağlıklı demokrasiyle tanışmak gibi bir şansı olmadı!.Buna en iyi iki örnek, Menderes'in " bebek davası" ile, Baykal'ın " kaset davasıdır!.
Menderes acı bir sonla idam edilmiş, Baykal ise çok sevdiği Genel Başkanlık koltuğundan edilmişti!.
Elbette ki bunu yapanların bir siyasi hesabı vardı..
Baykal'ın yerine getirilen Alevi-Kürt seçenekli Kılıçdaroğlunun bu ülkede alabileceği oy miktarı da hesaplanmıştı..Dönüp geriye baktığımızda, Genel Başkanlığı döneminden bu güne kadar girdiği her seçimde aldığı oy oranı bunu destekler niteliktedir!.
Bu son seçimde asıl mesaj, tabanın artık parti yönetiminin kararlarına uymadığıdır!.HDP ile seçim ittifakından korkan ve onun desteklenmesini cesaretle söylemeyen parti bürokrasisine tepki koymuş ve HDP'nin barajı aşması için destek vermiştir!.
Muharrem İncenin çıkışı artık parti üstü bir boyuta taşınmıştır!.Bunun açılımı Kılıçdaroğlu döneminin net bittiğidir!.Yerel seçimler artık kapıda!.CHP'nin bu iç karmaşayı çözmemesi durumunda büyük şehirleri alma şansı yoktur!.
İnce, yakaladığı bu rüzgarla partinin tepesine oturacak gibi!.
Gerisi mi?
Bekleyip görmek lazım..