ŞİMDİ NE OLACAK Vahşi kapitalizmin hiç bir hukuk ve ahlaki değer taşımadığını ve böyle bir kaygısının olmadığını hepimiz biliriz !. Bu vahşi sistemim en iyi karşılığı Trump'tır ve o nedenledir ki, Amerika seçimlerinde hiç kimsenin tahmin etmediği bir sonuçla gelip o koltuğa oturmuştur!.

ŞİMDİ NE OLACAK

Vahşi kapitalizmin hiç bir hukuk ve ahlaki değer taşımadığını ve böyle bir kaygısının olmadığını hepimiz biliriz !.
Bu vahşi sistemim en iyi karşılığı Trump'tır ve o nedenledir ki, Amerika seçimlerinde hiç kimsenin tahmin etmediği bir sonuçla gelip o koltuğa oturmuştur!.
Para ve ticaretten ötesini bilmeyen Trump, gelir gelmez ilk iş olarak dünyaya nasıl daha fazla silah satarım diye kolları sıvamıştır!.En iyi pazar, tabii ki Ortadoğu ülkeleriydi ve bu konuda da fazla gecikmedi!..Suriye'yi iyice karıştırıp içinden çıkılmaz bir hale evirmekle kalmadı, oradan salladığı sopa ile diğer Arap ülkelerine göz verdiğinde , bu mesajı iyi okuyan Suudi yönetimi derhal toparlanıp, yaklaşık üçyüz milyar dolarlık silah anlaşmasıyla Amerika'nın gönlünü hoş eden ilk Arap ülkesi olmuştur!.Ardından Kuveyt, Katar, Birleşik Emirlikler, Mısır ve diğerleri!..Adeta silah kapma yarışına girdiler!.Onlar bunu yaparken Türkiye ne yaptı?
Türkiye'de ısrarla savaş uçağı alımında teslimat istedi!.Parasını yatırdığı halde, bunları alamıyordu!.Daha doğrusu Amerika vermiyordu!.Bunun nedenini sokaktaki insandan, devletin üst kademesine kadar herkes çok iyi biliyordu!.Türkiya Ruslara yanaşmıştı!.Bu, Amerika'nın hazm edeceği bir durum değildir!.Üstelil NATO'da kanka olduğu bir ülkenin bunu yapması hoş değildi!..Rusya ile yapılan anlaşmayla S-400 füzeleri gibi bir kırmızı çizgiye imza atmak, bardağı taşıran damladır!.Bunu Amerika'nın sindirmesi mümkün değildir!.
Nitekim bu vahşi ve karşılıklı diplomasi dışı tavırlar, bugün için Türkiye'yi tehdit etme noktasına kadar gelmiştir!.Artık iki ülke sorunlarını Hukuk ve diplomasi ile değil, karşılıklı takas pazarlıklarına evirmiştir ki, bu yirmi birinci yüz yılın Hukuk ayıbıdır!.
Devletler. Hukuku çiğnediklerine aslında kendi varlıklarını çiğnerler!..
Bu durum Amerika'nın umurunda olmayabilir, ya biz?
Bizim böyle bir lüksümüz olmamalı!..Hukuk normlarından taviz verilmemeli!..
Eğer gerçekten Amerikan tehditlerine boyun eğilmeyecekse, derhal içimizde ki üsleri kapatılmalı ve NATO defteri bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır!
İç sorunlarımızı dış yamyamların dişleri arasında çekip almalıyız ve aile içi bir mesele mantığı ile yaklaşıp çözmeliyiz!..
İnanın bunlar çokta zor şeyler değildir!.
Yeter ki, dünyanın sadece Amerika'dan ibaret olmadığını bilelim!!.