YAKIŞIR Ülke dört bir taraftan yangına tutulmuş orman misali cayır cayır yanıyor!. Ekonomi tarihin en ağır travmasıyla karşı karşıya!.

YAKIŞIR
Ülke dört bir taraftan yangına tutulmuş orman misali cayır cayır yanıyor!.Ekonomi tarihin en ağır travmasıyla karşı karşıya!.İflasların haddi hesabı yok ve üstelik ne menem işse peş peşe fabrika yangınları aldı başını gidiyor!.
Dışarıda kiminle niye dans ettiğimiz belli değil!.Suriye ateştir, aman atlamayın diyen ben dahil, söyleyenlerin hepsi vatan hainliği ile suçlanarak mahkemelerin önüne atıldı..İşte şimdi o Suriye'de yeni senaryolar oynanıyor ve üzerinde kumar oynayıp, zar attıkları post bizim postumuz!.Amerika ile Rusya arasında bir tercihten çok, ikisini memnun etmeye dönük politikalar iki filin arasında yürümek gibi bir şeydir!.Bu fillerden birinin sırtına binemeyeceğine göre, kendi gerçeğimizle yüzleşmek gibi bir gerçeğimizde yok!.Geriye bir tek şey kalıyor "Allah bizi korusun!"
İşin o tarafını Allah'a havale ettikten sonra içerisi zaten kolay!.
Tıpkı "Lale devri" gibi şatafatlı günler yaşıyoruz!.Osmanlı bütçesi tam takarken sandalla deniz sefası yapan padişahın denize altın saçıp " Balık kullarım yesin" misali, artık her yere saray saçmaya başladık!.
"Malazgirt zaferi" kutlamaları hasebiyle Ahlatta bulunan Cumhurbaşkanının kulağına eğilen Bahçeli "Buraya büyük bir Cumhurbaşkanlığı sarayı yakışır" der demez, Reis anında kabul buyurdu ve hemen sarayın mimari detaylarını peş peşe sıraladı ve " bin yetmiş bir odalı olacak" dedi!.Tüm Ahlatı toplasan dolduramayacağı " bin yetmiş bir oda."
Belliki önceden düşünülmüş ve her zaman olduğu gibi sadece mesele Bahçeli'ye dillendirilmiştir!.
Üç liradan dolar alıp, yediden bozdurmanın çok iyi bir kar olduğunu bilenlerin, Ahlatta yapılacak Saraydan üç kuruş kar edemeyeceklerini herkes gibi onlarda bilir!.Asıl mesele o değil!.Önemli olan " Ağanın kuşu var" desinler!.Tıpkı et görmeden, dışarıda kürdanla diş karıştırmak gibi!.
Marmaris'te , Ahlatta ve bilmem nerelerde?.
Şatafatlı saraylar yapılıyor, yapılacak gibi!.
Peki ya Malatya'ya ?
Vallahi isterim!.Her seçimde sandıkları ağzına kadar oyla doldurup, kendilerini birinci sıraya taşıdığımız Reisin bunu çok görmeyeceğinden eminim!.
Bahçeli'nin bir Malatya mitinginde bunu çıtlatması yeter!.
Gerisi mi?.
Beydağı'nın en yüksek tepesine yakışır ki, o mesafeden Elazığ ve Adıyamanlıları çatlatmak ayrı bir keyif olur!.