BİZLERİN AYRILIĞI ÇOCUKLARIMIZIN İHMALI OLMAMALIDIR [caption id="attachment_10341" align="alignleft" width="300"]

 

 

 

 

BİZLERİN AYRILIĞI ÇOCUKLARIMIZIN İHMALI OLMAMALIDIR


[caption id="attachment_10341" align="alignleft" width="300"] BARIŞ-MED HAMZA ÖZKAN[/caption]


Toplumuzun sorunlarından biride anlaşmalı veya anlaşmasız boşananların çocukları; en tehlikelisi de boşanan ebeveynlerin birbirilerine karşı çocuklarını kullanmaları, şantaj yapmaları, anlaşmalara uymamaları; ailelerin, eşlerin veya sevgililerin istemiyoruz eski eşinle görüşmeni, kıskanıyorum, ailem bana ne der gibi düşüncelerle çocukları gasp etmeleri. Binlerce çocuk bu durumdan mağdur oluyor, onların anne veya babanın ne çektiğini bunu yapanalar anlayamaz, bencilikten başka bir şeyle açıklanamayan, hiç bir savunulacak tarafı olmayan, olsa olsa çocuk haklarının gasp edildiği bir insanlık suçudur bu yapılanlar; bunlara göz yuman destekleyen çektir diyenler aynı suçu işlemektedirler.

 

Hepimiz insanız yanlış yapabiliriz, eksik kalabiliriz yetmezliklerimiz olabilir önemli olan insanca ayrılmak, varsa çocuklarımızı birlikte medenice yetiştirmek, mahkemenin bize verdiği haklara, insanlık hukukuna, elimizi vicdanımıza koyup uymak, geçmişi geçmişte bırakıp haklılığa haksızlığa takılmadan gelecekte saygıyla çocuklarımızı yetiştirmek, çocuklarımıza vereceğimiz en büyük sevgi özeleştirimizi yaparak kendi kavgalarımızı geride bırakmak olacaktır.


Bizler birbirimize saygı duymak, yaşantılarımıza devam ederken yaşamlarımıza birileri girecek ise öncelikle bizlere saygı duymasını sağlamak, çocuklarımızın annesini, babasını görme, onlar tarafından yetiştirilme hakkına saygı duymalarını sağlamak kırmızı çizgimiz olmalıdır. Çocuklarımızın anne babaları bizleriz başkalarına baba, anne dedirtmemeliyiz; bunlara dikkat edersek çocuklarımız sağlıklı büyürler. Ne olursa olsun Bizler çocuklarımızı ihmal etmemeliyiz düzenli görüşmeli, emek vermeli ve ebeveynleri olarak kalmaya devam etmeliyiz.