HEVESLENMEYİN Kimileri iki gündür kulak kabartmış, heyecanla Bahçeli, Erdoğan polemiğinden bir " Acaba" bekliyor!. Peşinen söyleyeyim, buradan kimseye ekmek çıkmaz!.

HEVESLENMEYİN
Kimileri iki gündür kulak kabartmış, heyecanla Bahçeli, Erdoğan polemiğinden bir " Acaba" bekliyor!.
Peşinen söyleyeyim, buradan kimseye ekmek çıkmaz!.Geçmişte bir birlerine söylediklerinin yanında bunlar "Şam'da tatlı" kalır!.
Madalyonun diğer tarafına baktığınızda Erdoğan'ın artık Bahçeli'ye pek de ihtiyacı kalmadığını iyi okumak lazım!.
Peki,Bahçeli'nin Erdoğana ihtiyacı var mı?.
İşte bu sorunun tek değil, bir çok yanıtı vardır!.
Bu yanıtı verebilmek için MHP' nin kodlarına bakmak lazım!.
Evet, MHP ideolojik bir partidir!.Orada hayat bulmanız için mutlaka "Türk" olmalısınız!.Digerleri olup, ben "Türküm" demenin bir karşılığı da yoktur!.İçlerin de bulunan Kürt Vekiller olabilir, ancak bunlar orada Kürt kimliği ile bulunamazlar!." Varlığını Türk varlığına armağan" ederek bulunurlar!.Bu dahi, MHP ideolojisinin son tahlilinde hiç bir karşılık bulmaz, bu böyle biline!..
Tekrar gelelim MHP'ye!..
Bu ülkede hiç bir zaman iktidar olmak gibi hedefleri olmamıştır!.Ancak, her iktidarı çok iyi kontrol altında tutmak gibi bir becerileri vardır!.Buradan da her zaman başarılı olmuşlardır!.Çünkü devletin kuruluş felsefesi tamamen MHP ideolojisi ile örtüşür ve hiç bir iktidarın asla ve katta itirazı olmaz!.Ara sıra yaptıkları iktidar ortaklıklarında da bu böyledir!.
O nedenle Bahçeli, şimdilik ortağı AKP' ye yoklama çekmektedir!.Bu ortaklıkta nihai karar Erdoğanındır!.Çünkü Erdoğan öyle fazla buyruğa ve yönlendirmeye gelmez!.Fıtratında böyle bir şey yoktur!.Yani Bahçeli biraz daha su koy verse, söyleyecekleri bellidir..Kendi deyimiyle "Gidersen git, gelirken bana mı sordun" der ve kapıyı gösterir!.
Tabi bunu yaparken başka kapılara yönelir mi?.
İşte asıl soru bu!..
"Dün dündür, bu gün bu" sözü Demirel'e aittir ama, en çok da Erdoğana uyar!.
Burası Türkiye!..
Hiç birşey sürpriz değildir!.